Jurnal de Misiune: Cereți în Numele Meu!

„Orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face.” Ioan 14:13-14

Sunt multe versete în Noul Testament în care Isus ne încurajează să cerem în Numele Lui orice îl onorează pe Tatăl. Bazată pe această promisiune, Wycliffe România a avut un timp de rugăciune în care I-am cerut Domnului să ne călăuzească în ceea ce vrea El să-I cerem pentru următorii 5 ani, până în 2025. Unele din lucrurile pe care ne-am hotărât să le cerem sunt următoarele:

25 de biserici partenere noi, pentru lucrarea de traducere a Bibliei
25 de membri noi, implicați în proiecte de traducere a Bibliei
25 de proiecte de traducere noi, cu implicarea Wycliffe România
25 de mii de dolari pe an, pentru sponsorizarea proiectelor de traducere
5 consultanți noi pentru lucrarea de traducere a Bibliei
Un spațiu mai mare pentru biroul Wycliffe România

Vă rugăm să vă alăturați în rugăciune pentru împlinirea acestor cereri, pentru slava Tatălui, până în anul 2025.

După cum am menționat în scrisoarea precedentă, anul 2020 a fost declarat Anul Internațional al Bibliei. Cu ocazia aceasta planificăm organizarea Muzeului Bibliei în Oradea în luna mai, în colaborare cu alți parteneri. Aceasta va fi o expoziție de biblii din diferite timpuri și țări, cu seminarii de seară. Rugați-vă pentru pregătiri și pentru un interes crescut în studierea Scripturilor.

În pregătire pentru acest eveniment am început să vizităm programele de tineret de la diferite biserici, încurajând tinerii să folosească Scripturile, să le promoveze, să se roage pentru popoarele fără Biblie din lume și să ne ajute cu organizarea muzeului.

Împreună cu comitetul proiectului de traducere a Bibliei rroma, am început planificarea și reorganizarea proiectului. Lucrăm la un nume pentru proiect, la viziune și strategie, la propunerea de sponsorizare și la colaborarea cu diferiți parteneri. Pe 3-4 aprilie vom avea o altă întâlnire. Continuați să vă rugați pentru noi.

Fiind parte din echipa de coordonare PIM (Parteneri în Misiune), sunt implicat și în pregătirile conferinței naționale de rugăciune pentru misiune, care va avea loc pe 5-7 mai la Valea Drăganului, Cluj. Rugați-vă pentru ajutorul Domnului în pregătiri și pentru dezvoltarea mișcării de mobilizare pentru împlinirea Marii Trimiteri.

Adunarea generală anuală a Asociației Wycliffe România va avea loc pe 27-28 martie. Rugați-vă pentru pregătiri, și planuri bune de viitor. Dorim să facem rugăciunea strategia principală pentru împlinirea lucrărilor pe care le are Domnul pentru noi.

Eu cu Maria trebuia să mergem în Spania pe 13-22 martie, pentru o conferință despre grija pentru membri, care ne-ar fi dat o pregătire bună și materiale pentru tabăra de refacere cu misionarii din vara aceasta. Dar din cauza răspândirii coronavirusului, conferința s-a anulat. Organizatorii lucrează acum să ne ofere câteva sesiuni și materiale de la distanță. Rugați-vă pentru înțelepciune și flexibilitate în lucrare, și pentru protecția Domnului.

În luna februarie multe biserici au avut programe de evanghelizare și copiii noștri au petrecut mult timp cu repetiții pentru cântări împreună cu tinerii din biserică și au vizitat biserici de la țară. Ne bucurăm să-i vedem implicați. O veste foarte bună este că Levi și-a predat viața Domnului. Vă suntem recunoscători pentru credincioșia în susținerea noastră prin rugăciune și financiar. Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi.

Mulțumiri și cereri de rugăciune

Mulțumim Domnului pentru obiectivele pentru 2020 și 2025
Pentru oportunitatea Anului Bibliei 2020 în care putem promova Scriptura
Pentru planurile bune începute cu proiectul rroma
Pentru oportunitatea de a organiza o conferință cu Parteneri în Misiune (PIM)
Pentru dedicarea copiilor noștri în lucrarea Domnului
Pentru Levi care și-a predat viața Domnului Isus
Rugați-vă ca Domnul să ne ajute cu împlinirea obiectivelor pentru 2025
Pentru organizarea cu succes a Muzeului Bibliei și pentru folosirea Bibliei
Pentru întâlnirile cu comitetul rroma și pentru restructurarea proiectului
Pentru pregătirile conferinței naționale de rugăciune pentru misiune
Ca să primim pregătirea și materialele pentru tabăra de refacere a misionarilor
Ca Domnul să lucreze în și prin copiii noștri pentru slava Lui
Pentru sănătate și protecție pentru frații noștri care lucrează în zone periculoase

Ruben & Maria Dubei

Directorul Wycliffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.