Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #2: De ce este bine să se stea în casă?

„În noaptea aceea, Eu voi trece prin țara Egiptului și voi lovi pe toți întâii născuți din țara Egiptului…” Exodul 12:12.

Cred că ați înțeles toți de ce este recomandată rămânerea în casă, în familie și doar în situație de urgență deplasarea. Nu este un moft, nu un exercițiu, ci este o protecție cât se poate de reală și serioasă. Desigur, fiecare, pe cont propriu, își asumă sau nu această interdicție. Ne putem răzvrăti, putem vocifera, ne învârtim ca leul în cușcă, neștiind ce să facem cu timpul liber… sau profităm de ocazia de a ne reconfigura și a ne adapta contextului.

Mi-a venit în minte zilele acestea episodul cu evreii care erau sub opresiunea lui Faraon. Erau agitați, stresați, aveau legi severe care le interziceau multe. Într-o zi, a venit o promisiune de sus, cu toate că nu prea aveau ei nădejde că se mai poate face ceva. După multe experiențe pe care le-au avut, mărturii exterioare, erau puși în fața unui fapt diferit: să facă ceva personal. Ce anume? Urgia bătea la poartă. Moartea era pe stradă. Mânia lui Dumnezeu era la colț. Oamenii își vedeau de ale lor. Mergeau la muncă, la distracție, la interesele lor personale. Într-o seară, evreii au primit informația de la Moise și anume, ce să facă fiecare pentru a se proteja de moarte. Pentru a evita moartea, ce e de făcut? Carantină! În casă era salvarea lor. Ce s-a întâmplat? Știți foarte bine, cine a ascultat de porunca Domnului a fost salvat. Cine a respectat rânduiala a mers mai departe! Ce puteau face rebelii? Puteau să zică: este prigoană peste noi, nu ne supunem! Cine este Moise să ne spună ce să facem? Noi trăim pe cont propriu! Da, puteau să o facă, doar că mureau pe cont propriu. Salvarea a venit în urma ascultării. A fost ascultare totală, a fost respect și recunoașterea faptului că nu este de glumit. Sunt situații în care nu e bine să te iei la harță nici cu legile statului și nici cu legea Domnului. Rezultatele se văd foarte bine! Noaptea neagră a venit. Ce bine le-a fost celor care au ascultat și au stat împreună cu familia, cu vecinii apropiați în casă. Trebuie să existe cooperare în toate. Trebuie să colaborăm pentru a avea succes. Au colaborat cu Moise, au colaborat cu vecinii, cu familia și au fost salvați. Îngerul morții vine, nu te ocolește, dar dacă în dreptul tău își faci treaba, adică îți protejezi casa cu ceea ce ai fost învățat să faci, ești izbăvit și pleci spre libertate sănătos și mai bogat! Drumul spre țara promisă înseamnă: ascultare, implicare, colaborare, respect, rânduială și sacrificiu. Vezi de ce e bine să asculți și atunci când nu prea înțelegi multe? Crezi că Dumnezeu face greșeli? Nu îți cere nimic fără ca să aibă un scop. Nu așază regi și conducători peste noi așa, ca să fie puși la număr. Nu există nicio orânduire care să nu vină de sus.

Deci, e mai bine să asculți și să rămâi în casă, decât să umbli abrambura pe străzi, că cine știe la ce oră îți vine ceasul… și scapi dacă ești la adăpost, iar dacă nu…, treaba ta!

Sorin Cigher, Sibiu

17 martie 2020

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.