Confruntă Fricile: „Teama de animale, zoofobia”, de Remus Runcan

Geneza 9:1-3

 1. Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi pe fiii săi şi le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul.
 2. S-apuce groaza şi frica de voi pe orice dobitoc de pe pământ, pe orice pasăre a cerului, pe tot ce se mişcă pe pământ şi pe toţi peştii mării: vi le-am dat în mâinile voastre!
 3. Tot ce se mişcă şi are viaţă să vă slujească de hrană; toate acestea vi le dau, ca şi iarba verde.

  Omul și animalele au avut o perioadă în care se pare că au conviețuit fără să existe frică din nicio parte, Adam a dat nume animalelor, stând față în față cu fiecare specie (Geneza 2:19-20). Animalele nu se temeau de om și nici omul de animale.

  Înainte de a veni potopul, pe timpul lui Noe, lucrurile erau la fel: din fiecare specie a venit o pereche și a intrat împreună cu Noe pe corabie (Geneza 6:19-20). După potop, Dumnezeu intervine în creație și aduce groaza și frica de oameni pe care o insuflă animalelor și de atunci animalele se tem de oameni.

  Problema multora dintre noi este că nouă ne e frică de animale (zoofobia). Devenim din ce în ce mai fricoși și asta pentru că nu ne mai cunoaștem locul în creație și nici Creatorul care este suveran. Cel ce a închis gura leilor în Daniel 6:22, a îngăduit ca ucenicii lui din primul secol să moară sfâșiați de lei în arenele romane. Tot El ne spune că “ne-a dat putere să călcăm peste șerpi și peste scorpii și peste toată puterea vrăjmașului.” (Luca 10:19)

  Rugăciune: Doamne, vreau să recunosc suveranitatea Ta și să nu mă tem de animalele pe care tu le-ai creat. Doresc să îmi dezvolt o dependență totală de Tine și o încredere neclintită în Tine și în cuvântul Tău cel sfânt. Te slăvesc că ești atotputernic și mă pot baza pe protecția Ta.

  Autor: Remus Runcan, pastorul Bisericilor Baptiste „Maranata” din Timișoara și „Speranța” din Anina

  1 comentariu

  1. Teo 19 martie 2020

  Adaugă comentariu

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.