INTERVIU cu Asia Bibi: „Dumnezeu este cu tine, la fel cum a fost și cu mine”

Asia Bibi și fiica ei, Esha.

În iunie 2010, Asia Bibi a fost acuzată de blasfemie în Pakistan și condamnată la moarte. Timp de opt ani a așteptat apelul cazului ei, după ce audierea a fost amânată în mod repetat. În cele din urmă, Curtea Supremă din Pakistan a organizat o audiere și a ordonat eliberarea acesteia, spunând că acuzatorii ei nu au reușit să își susțină cazul cu dovezi clare. După nouă an de rugăciuni din partea creștinilor de pe tot globul, Asia a fost în sfârșit eliberată pe 31 octombrie 2018.

Pe 28 februarie 2020, mai mulți membri ai echipei Open Doors s-au întâlnit cu Asia Bibi la Paris.

În cadrul unei adunări restrânse, Asia Bibi a împărtășit sentimentele pe care le poartă și le-a oferit celor prezenți informații despre viața și credința ei în acest moment. Echipa Open Doors i-au oferit în dar o Biblie și un șal special, care a fost făcut de femei din biserica persecutată, care s-au rugat ani de zile pentru Asia Bibi, în timp ce se afla în închisoare.

Echipa Open Doors France oferindu-i Asiei Bibi o Biblie specială.

Când Asia Bibi a fost închisă, fiicele ei erau doar niște fete; acum sunt femei adulte.

Mai jos puteți citi un scurt interviu cu Asia Bibi:

Aveți un mesaj pentru cei care s-au rugat pentru dvs. în timp ce v-ați aflat în închisoare?

Da, am un mesaj pentru ei. Dumnezeu este cu voi, în același mod în care El a fost și cu mine. Sunteți importanți pentru El și sunteți în mâinile lui Dumnezeu.

Cum a influențat timpul petrecut în închisoare credința dvs.?

Credința mea a fost întotdeauna puternică, pentru că familia mea I-a fost mereu devotată lui Dumnezeu, însă a devenit mult mai puternică, deoarece acum știu că Dumnezeu este cu mine – Dumnezeu nu ne lasă niciodată singuri, El e întotdeauna cu noi.

Cum este posibil să înduri asemenea greutăți în închisoare și să nu te îndoiești de existența lui Dumnezeu?

Nu m-am îndoit niciodată de existența lui Dumnezeu, pentru că am știut ce mă așteaptă. Atunci când m-am născut, preotul i-a spus mamei mele următoarele cuvinte: „Această fată va fi testată de Dumnezeu.” Iar părinții mei mi-au povestit lucrurile acestea din nou și din nou. Așa că am știut că aceasta se va întâmpla într-o zi.

Patrick Victor, directorul Open Doors France, cu Asia Bibi și fiica ei, Esha.

Ați conștientizat că sunteți un simbol al speranței și al credinței în timp ce v-ați aflat în închisoare?

Am avut multă răbdare și speranță în inimă în timp ce am fost în închisoare. Și am fost sigură că voi fi eliberată într-o zi, pentru că eram nevinovată. Am știut că voi fi iarăși liberă într-o zi. Odată, într-o vizită pe care mi-a făcut-o tatăl meu, mi-a spus că sunt acuzată pentru Numele lui Isus – iar eu i-am răspuns, că în Numele lui Isus voi fi și eliberată.

Cum v-ați simțit atunci când ați aflat că extremiștii l-au asasinat pe guvernatorul provinciei Punjab, care vi-a sprijinit cazul?

Vestea mi-a provocat dureri foarte profunde. Am plâns, pentru că era nevinovat. Oridecâte ori mă gândesc la el, am lacrimi în ochi. Mă doare inima pentru el. Dar în același timp, simt că el este viu, deoarece, oricine moare pentru credința sa este viu pentru totdeauna – nu va muri niciodată.

Vă doriți să trăiți în anonimat pe viitor?

Sunt liberă, dar am nevoie de securitate. Sunt sigură că înțelegeți. Dorința vieții mele, este pentru copiii mei, ca ei să aibă parte de educație. Educația lor a avut mult de suferit.

Unde veți locui în viitor? Veți rămâne în Canada sau vă veți muta în Franța?

Încă nu am decis, am venit în Franța și sunt foarte ocupată. Deci, am nevoie de puțin timp să mă gândesc. Canada este o țară foarte bună, la fel și Franța.

Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru Asia Bibi și pentru familia ei, în timp ce iau decizii cu privire la viitorul lor. Rugați-vă și pentru frații și surorile noastre din Pakistan, care se află încă într-o situație de perscuție extremă și în ziua de astăzi.

Sursa: Open Doors

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.