Robert Sighiartău: Responsabilitate, disciplină și solidaritate pentru România

Responsabilitate, disciplină, solidaritate – sunt esențiale pentru a traversa cu bine această criză.

Am văzut abordări de genul „suntem fiecare pe cont propriu pentru că statul nu e capabil”.

Suntem împreună, suntem obligați să fim împreună. Oricât de greu ne-ar fi. Oricât de mari ar putea fi dificultățile. Numai împreună, ca popor, putem ieși cu bine din încercările care ne așteaptă, încercări pe care nu le cunoaștem doar le evaluăm astăzi.

Este o situație excepțională, fără precedent. Oamenii, în general, când sunt puși în fața unor situații exceptionale își pot găsi resurse interioare, intelectuale, sufletești excepționale cu care pot face față.

Românii și România, sunt convins, se vor comporta excepțional. Vor găsi aceste resurse sufletești, mentale, de tărie interioară și de solidaritate excepționale.

România se va apleca și concentra mai mult asupra ei însăși în viitor și va ieși întărită sufletește și moral din vremurile foarte grele care ne așteaptă.

Peste toate suferințele, greutățile și încercările, acesta ar putea fi marele câștig al înfruntării care ne așteaptă; Regăsirea de sine ca națiune, cu întregul nostru potențial moral, creativ, productiv la cote maxime, așa cum nu l-am avut niciodată în istorie.

Par cuvinte mari. Dar sunt cât se poate de necesare acum. Un popor are nevoie nu doar de îmbărbătare în vremuri grele, dar și de dovadă de iubire și înțelegere, de suflet. Trebuie să le arătăm românilor de acasă și afară că le înțelegem temerile, fricile, durerile, ca să-i avem alături și că avem încredere unii în alții în aceste vremuri.

Robert Sighiartău

Deputat în Parlamentul României, Camera Deputaților

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107