Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #5: Aduceți-vă aminte…

„… îi vor pune numele Emanuel, care tălmăcit, înseamnă: Dumnezeu este cu noi ”
Matei 1:23

Obișnuim să uităm! Sunt unele lucuri pe care le uităm intenționat, altele nu. Dacă vrem și ne convine, ne aducem aminte. Un exercițiu de testare a memoriei noastre trebuie făcut acum, în aceste zile ciudate. Să ne aducem aminte ce am sărbătorit în urmă cu trei luni. Atunci am fost convinși că s-a născut Isus Hristos pentru noi. Am cântat, am colindat, am ascultat predici, ne-am rugat, i-am mulțumit că a venit la noi… Acum, când avem impresia că El ne-a uitat, vă reamintesc că El niciodată nu face asta. El nu uită, nu părăsește, nu este departe, nu își încalcă promisiunile. A promis că este Emanuel și o dovedește! Dumnezeu este cu noi!

Deci, dacă El se ține de cuvânt că este cu noi, de cine și de ce să ne temem? Acum este testată credința noastră. Trebuie să privim în urmă și să recunoaștem cine este Cel care a venit la noi. Este Cel care a venit să locuiască pe strada noastră, în casa noastră, să fie și la muncă și la școală, în avion, în mașină, în tramvai, în metrou… peste tot. Emanuel este cu noi. Ar trebui să îi acordăm o mai mare importanță acestui Nume și să recunoaștem Adevărul incontestabil. Dacă avem convingerea fermă că este Emanuel, cu noi, lângă noi, pentru noi, atunci nu vom fi îngrijorați!

Nu vă temeți! El știe ce se petrece cu omenirea! El are planuri bune pentru copiii Săi. El nu te lasă, pentru că El rămâne credincios promisiunilor Lui. El îți cunoaște frământarea, îți știe durerea, înțelege perfect prin ceea ce treci acum. Durerea, povara, îngrijorarea, nesiguranța, toate le-a întâmpinat Emanuel. Adu-ți aminte și liniștește-te! Este în control, nu te lasă, fiindcă se ține de cuvânt! Te-a scăpat din atâtea, crezi că te va lăsade data aceasta? Nu pune la îndoială! Ia personal tălmăcirea acestui Nume, pentru tine, pentru casa ta și restul nu mai contează!

Sorin Cigher
20 martie 2020
Pastorul Bisericii Baptiste Sion din Sibiu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.