Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #6: Un Dumnezeu așa mare în fața unor probleme așa de mici

„Căci Tu esti mare și faci minuni, numai Tu esti Dumnezeu”. (Ps.86:10)

Cred că realizăm cât de mici suntem, dar la fel sunt și problemele în fața unui Creator așa de mare. Poate ne-ar sta mai bine să medităm, să ne concetrăm tot mai mult la Dumnezeul măreț și atotputernic. Pe măsură ce privim la El, ne dăm seama că suntem așa de neputincioși. Ne cuprinde emoția, panica, teama, îngrijorarea zilei de mâine. Problema este că privim strict la noi și la știrile care se vehiculează pe toate canalele. Știrea adevărată este că avem de-a face cu un Dumnezeu mare și plin de îndurare față de noi. Tot ce se petrece în jurul nostru și cu noi este un mesaj clar că El există și că noi depindem de El.

În toată istoria, în astfel de situații, oamenii au capitulat în fața Lui și au realizat cât de mici și falimentari sunt. Soluția pentru orice situație de criză este la Dumnezeu! Cea mai importantă decizie a noastră ar fi să ne rezolvăm problema cu El și atunci vom fi în siguranță. Cele mai mari temeri apar atunci când ne știm lacunele, neputințele, starea noastră reală și realizăm pe cine avem în față.

Nu vă tulburați, nu vă temeți, nu intrați în disperare, Dumnezeu este mare și vrednic de toată cinstea. El nu ne lasă, El nu ne-a uitat, El nu întârzie! Dacă ne punem toată încrederea în El, dacă suntem serioși cu El, dacă ne punem viața în rânduială, nu este niciun pericol. Teama cea mai mare și panica ar trebui să îi cuprindă pe cei care știu că nu au o stare bună, știu că relația cu Creatorul este stricată. Soluția este simplă. Să ne apropiem de Cel care face minuni! Da, avem nevoie de o minune! El poate, El este în acțiune și vom vedea Slava Lui. O întrebare care mă frământă este: după ce vom vedea aceste minuni, după ce va trece necazul, vom fi la fel de sensibili și credincioși? Nu aș dori să avem o credință de circumstanță, ci acest duș rece să ne trezească și să putem fi oameni devotați, dedicați, autentici în mânile unui Dumnezeu mare!

Sorin Cigher,
20 martie 2020
Pastorul Bisericii Sion din Sibiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.