COVID 19: Conspirații și „Profeții” contemporane

În mijlocul unei pandemii care a creat atât de mult zgomot, tulburare, manipulare, disperare în dreptul oamenilor de rând, fie credincioși sau necredincioși, tineri sau bătrâni, din cauza unui virus nemaiîntâlnit, nemaivăzut, care a lăsat în urma lui consecințe devastatoare cum ar fi: decesuri, familii îndoliate, îmbolnăviri, izolare și multe altele, dar care totuși se pare că dorește tot mai mult să se extindă în viitorul apropiat și să provoace daune tot mai mari, atât spirituale cât și materiale, trebuie să recunoaștem câteva adevăruri care nu sunt relative, ci confirmate cu acuratețe de către realitatea care ne înconjoară.

Aceste circumstanțe au fost neprevăzute de majoritatea autorităților lumii acesteia.

Da, putem să ne gândim la tot felul de teorii conspirative venind din partea autorităților. Și bine facem că ne gândim, medităm, verificăm, analizăm, pentru a putea avea o bună cunoștință, pentru a fi bine informați, pentru a fi bine documentați ca să nu fim „duși de nas”.

Însă, a crede că acest virus a fost gândit ca și proiect la nivel mondial de majoritatea statelor existente, este fake news.

De ce? Daunele sunt prea mari, consecințele sunt prea puternice, iar virusul îi poate afecta chiar și pe cei care sunt în fruntea statelor, lucru care s-a și întâmplat. Nu văd cum membrii reprezentanți ai statelor și-ar risca viața lor și a celor dragi din familile lor pentru anumite cauze necunoscute de noi. Întrebarea care este mult mai interesantă și care bănuiesc că este în mintea multora dintre noi, este dacă Statul Chinez a creat COVID19 cu un scop bine definit, dorind răspândirea lui în celelalte state și urmărind destabilizarea economiei?

Cu siguranță, majoritatea ați citit zilele acestea despre faptul că, Chinezii au cumpărat foarte multe acțiuni a unor companii gigante care au fost afectate economic din cauza lui COVID19 și multe alte știri prin care Statul Chinez apare la rampă dând ajutor și fiind clasificați ca „salvatorii” noștri. Deși înclin să cred în această teorie, în care Statul Chinez a premeditat tot ceea ce ține de COVID19, trebuie să menționezi că este doar o teorie și că nu există (posibil – încă) dovezi care să justifice cele scrise.

Pe de altă parte, mi-aș dori ca această teorie să nu fie adevărată, ci un accident cauzat de un liliac în „ceainicul” micuțului chinez. Nu de alta, dar deja mai mulți oameni politici au cerut o explicație clară cu privire la cele întâmplate, o explicație bazată pe dovezi în care vinovații să fie trași la răspundere. Iar cum ceea ce s-a întâmplat, i-a afectat „puțin” pe ruși, europeni dar și pe cei din SUA, mă gândesc la ce e mai rău într-o notă pozitivă.

Pe de cealaltă parte, au apărut și alte teorii cu privire la NATO, tancuri, arme și multe altele nesemnificative. Se pot lua o mulțime de decizii în baza celor întâmplate și se pot desfășura acțiuni nedorite de mulți dintre noi. Dar nu cred că acest COVID19 a fost premeditat din aceste cauze, ci mai degrabă sunt un efect spontan a circumstanțelor nedorite, ca multe alte activități. Este destul de clar că mulți doresc să profite de o asemenea situație, în care pot acționa în multe feluri.

În concluzie, COVID19 poate fi premeditat de Statul Chinez și pregătit cu minuțiozitate, dar să fi fost prevăzut la nivel mondial înainte să fie lansat, slabe șanse.

Aceste evenimente nu au fost proorocite de „profeții contemporani”

Acest adevăr este mult mai sensibil pentru mulți credincioși creduli. Se pare că cei care ne profețesc despre „lucrările Domnului” cu privire la viața noastră, despre alegerea partenerului/partenerei de viață, despre voia lui Dumnezeu cu privire la viața noastră și multe altele, au tăcut cu o mare finețe cu privire la cel mai drastic eveniment a secolului XXI de până acum. Unii cred că Dumnezeu nu prorocește decât individual, nu la nivel global sau național, deși Biblia, prin ceea ce prezintă, respinge categoric această teorie. Totuși, pe mine și pe mulți alții ne-au afectat personal această pandemie. Cum de Dumnezeu nu ne-a anunțat prin ei despre faptul că adunările regulate ale bisericilor vor fi suspendate? Că o să ne lipsească părtășia cu frații noștri pe care îi iubim și îi prețuim? Că o să ne fie dor să ne vedem din nou cu ei și împreună să-L lăudăm pe Dumnezeu? Chiar despre acest aspect nu a dorit Dumnezeu să ne înștiințeze că va avea loc. Vorbim despre cea mai importantă lucrare instituită de Dumnezeu pe acest pământ. Dacă chiar ar fi existat proroci cu adevărat, care prorocesc direct din partea lui Dumnezeu, cu siguranță ne-ar fi înștiințat de acest eveniment cumplit. Nu este acesta argumentul încetării prorocilor pe pământ, există unul biblic și bine ancorat. Dar aceast eveniment ar trebui luat în considerare foarte serios de către cei ce cred încă în proroci.

Pe de altă parte, sunt unii care datorită acestui eveniment s-au trezit să încadreze Biserica în necazul cel mare și consideră acest eveniment o urgie biblică apocaliptică. Biblia are și ea interpretarea ei biblică, nu o interpretare superficială aplicată la orice fel de eveniment contemporan. Da, venirea Domnului este aproape, da, Biblia vorbește despre cutremure, războaie, ciumi (nu e cazul aici), boli (apropo, unde sunt vindecătorii că acum chiar avem nevoie mare de ei?), etc… Da, sunt tot felul de semne care ne indică foarte clar vremurile din urmă și apropierea împlinirii apocalipsei. Dar cu tot dragul și cu tot respectul, încă nu am ajuns acolo, este un necaz mare ceea ce se întâmplă, dar nu necazul cel mare!

În concluzie, nu ne mai proorociți pe facebook și pe alte surse ce vrea Domnul să facem noi acum, în aceste momente critice. Știm ce să facem! Dumnezeu ne vorbește prin Cuvânt! Nu ne mai nici tulburați cu urgiile Domnului din Apocalipsa pentru a crea panică în mintea și în inima celor mai imaturi din punct de vedere spirituali sau în cei care sunt întorși la Domnul de curând și se află în aceeași categorie.

Nu este vorba de o urgie din Apocalipsa și nu suntem în necazul cel mare!

Adevărata credință perseverează indiferent de circumstanțe.

Înțeleg că unii oameni din lume sunt panicați și că le este frică de moarte, că alții sunt miștocari și tratează acest subiect în glumă, chiar negând existența acestui virus. Dar mă miră profund panica și frica de moarte a celor care sunt mântuiți cu adevărați. Unde este încrederea pe care ar trebui să o avem în promisiunile lui Dumnezeu de pe paginile Scripturii? Unde este siguranța despre care vorbește Pavel în Romani 8? Unde este credința noastră ancorată în faptul că nimeni și nimic nu ne poate despărți de dragostea lui Dumnezeu? Unde este nădejdea că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce-L iubesc pe Domnul? Citim despre martirii care și-au pierdut viețile într-un mod drastic pentru credința lor, fiind chinuiți, maltratați, bătuți în moduri inimaginabile, trăind clipe groaznice și simțind dureri irezistibile și cu toate acestea au perseverat până la moarte. Ți-ai pierdut jobul? Ți-ai amânat căsătoria? Ai pierdut pe cineva drag din familie? Indiferent de ce ți s-a întâmplat, dacă ești mântuit cu adevărat și dragostea ta pentru Hristos nu s-a stins, atunci crede că:

„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani, 8:28)

În concluzie, datorită faptului că Dumnezeu este Suveran, omul mântuit care este un beneficiar al dragostei desăvârșite, are siguranța deplină indiferent de circumstanțele în care se află.

Un comentariu
  1. Ardelean Viorel 24 martie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.