Pastorul Ioan Șerban, diagnosticat cu COVID19 a plecat la Domnul

Pastorul Bisericii Penticostale „Izvorul Vieții” din Arad, Ioan Șerban, diagnosticat cu noul COVID19, a plecat acum câteva ore la Domnul. Fratele Nelu Șerban așa cum îl cunosc cei mai mulți în comunitatea evanghelică, a fost internat vineri, 20 martie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. El acuza probleme grave la plămâni.

„Starea acestuia se îmbunătățise ușor după internarea la Județean, iar medicii au decis să-l testeze și pentru noul coronavirus. Testul a ieșit pozitiv, astfel că pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, unde a decedat pe 23 martie” notează site-ul local Aradon.ro

„Rămân doar amintiri. Astăzi, fratele Șerban Ioan, pastorul bisericii penticostale Izvorul Vieții din Arad, a plecat la Domnul, în urma infectării cu coronavirus.  Am avut harul să-l cunosc și pot spune că a fost un frate înțelept, sufletist, smerit și plin de pasiune pentru Domnul. Îmi aduc aminte că stătea cu tinerii în tabăra de la Dezna, după programul de seara, la discuții care vizau problemele lor. A fost unul din oamenii care au pus baza taberei de misiune de la Dezna. Domnul să mângâie familia îndoliată!”, a declarat pentru  ȘtiriCreștine.ro, Silviu Luncan.

„Era un om exemplu pentru toți cei care l-au cunoscut. A fost printre cei care au pus bazele taberei din orasul Dezna, Județul Arad. Din câte l-am cunoscut eu, personal, a fost un om cu care puteai să discuți orice și orice problemă ai fi avut, era cel la care puteai să apelezi… un om de încredere, un om simplu, cu toate că era pastor și profesor prin „mâna” căruia au trecut mii de elevi”, ne-a declarat Cosmin Frișan.

Vestea a întristat inimile sutelor sau poate miilor de elevi care au trecut prin școala la care era el profesor. Pagina personală de facebook a pastorului a fost inundată de mesaje, gânduri, amintiri trăite cu el. Printre toate aceste mesaje, Alex-Emanuel Șerban, fiul fratelui Ioan, a ținut să mulțumească tuturor celor care, în aceste momente grele, sunt alaturi de ei:

Ioan Șerban a slujit în calitate de profesor la Liceul Teologic Penticostal din Arad. A fost ordinat ca diacon în Biserica „Izvorul Vieții” din Arad în 1992, iar în 1993 a fost ordinat ca pastor unde a slujit până acum. Ioan Șerban avea 64 de ani și este cea de-a 6-a victimă a pandemiei COVID19 în România.

Echipa ȘtiriCreștine.ro exprimă sincere condoleanțe familiei, bisericii „Izvorul Vieții”, elevilor și tuturor creștinilor care l-au cunoscut, au gustat din blândețea și înțelepciunea slujirii lui. Vă chemăm să susțineți familia și comunitatea din Arad, pentru ca Domnul să le mângâie inimile și să le înnoiască nădejdea nemuritoare că într-o zi ne vom revedea.

1 comentariu

  1. Gratian Serban 24 martie 2020

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.