Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #11: Sărbătoare cu ușile închise…

Vestea bună vine și dacă ușile sunt încuiate. Chiar în carantină, El intră și fără mască de protecție sau mănuși. Venirea Domnului Isus pe pământ a fost transmisă printr-un înger, a fost primită de Maria și acceptată, într-un final și de Iosif. Vestea că Fiul lui Dumnezeu va veni la noi, pe pământ, a produs mari emoții, dar în același timp și bucurii.

Cred că ne-am săturat de veștile rele. În fiecare zi primim vești rele, de peste tot. Nu ne plac veștile rele, dar ele fac parte din cursul vieții noastre. Suntem marcați de o veste care nu ne produce bucurie, dar acea veste rea ne ține treji și cu picioarele pe pământ. Am să spun câteva cuvinte despre ce s-a întâmplat în urmă cu mulți ani. Lumea era îmbâcsită de mesaje de tristețe, de vești rele, care mai de care mai înspăimântătoare. Pe plan politic situația nu era bună deloc; confuzie, corupție, lupte. Pe plan spiritual, oamenii erau dezorientați; pe plan economic, lumea se confrunta cu multe lipsuri. Erau „băieții deștepți” care puneau mâna pe tot ce puteau și cei mai mulți, clasa de jos, sufereau. Da, așa a fost în istoria omenirii, unii o duceau bine, pentru că își construiau afacerile pe spinarea celor mai mulți.

În acest context, o familie, care era în cursul pregătirilor de nuntă, primește o veste nouă, cea mai bună care se putea primi vreodată, dar și riscantă. Mesajul a fost și în formă și în conținut, atipic. O fecioară este bulversată de mesajul primit, logodnicul ei este iritat și gata să renunțe la toate planurile făurite. Aveau să fie părinții biologici ai Domnului Isus. Da, ce veste minunată! Să se nască Isus în casa lor însemna că erau cei mai binecuvântați și fericiți de pe pământ! Să fie parte din planul măreț al lui Dumnezeu, însemna un mare har care se revărsa asupra lor… Au primit, au acceptat și au fost disponibili pentru oferta divină. Acest copil care urma să se nască în familia lor nu era oricine. Era Fiul lui Dumnezeu care a venit să rezolve problema omenirii. Gata! S-a terminat cu veștile rele! De acum, Vestea bună schimbă istoria omenirii. Din acel moment, pentru omenire această veste bună însemna revigorare, speranță, perspective noi, chef de muncă, optimism, garanția unei vieți fericite. Da, un Copil care este promis, care s-a născut și a venit pe pământ poate să producă atâta fericire, atâta siguranță! Tot păcatul omenirii este luat asupra Lui, iar omul poate fi liber de acum!

Dragilor, astăzi nu este diferit! Acest Fiu de Dumnezeu a venit să aducă Vestea cea mai bună! Poți fi iertat! Poți fi reînnoit! Poți fi fericit, cu adevărat fericit! Poți regăsi motivul trăirii pe acest pământ! Îți găsești sensul vieții tale! Îți este asigurată veșnicia! Pe lângă toate acestea, sunt multe alte motive de bucurie pe care le ai, atunci când accepți Vestea Bună! Nu te-ai săturat de atâtea vești rele? Primește cea mai bună veste! Nu vei regreta! Cu Domnul Isus Hristos în lume, trecem peste orice situație neplăcută a vremii de azi!

Sorin Cigher, Sibiu
25 martie 2020
Pastorul Bisericii Baptiste Sion din Sibiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.