Confruntă Fricile: „Teama că nu ai cu ce să-ți hrănești copiii”, de Remus Runcan

Geneza 21:14-20,

Matei 6:11, 25-34

Avraam a avut un copil: primul născut, născut din teama Sarei că din punct de vedere biologic nici Dumnezeu nu mai putea să-și țină promisiunea făcută în Geneza 12:2-3 și reiterată în 15:2-5.

Agar și Ismael 1880-1912. Artist: Jean Charles Cazin

Așa s-a născut Ismael, fiul lui Avraam, născut dintr-o roabă egipteancă. După nașterea lui Isaac, copilul făgăduinței, Agar și fiul ei au fost izgoniți în pustiul Beer-Șeba. Rămași fără apă și fără mâncare, Agar a devenit pesimistă în ceea ce privea viața copilului și a început să plângă pentru că nu mai avea nici hrană și nici apă.

„Dumnezeu i-a deschis ochii și ea a văzut un izvor de apă… Dumnezeu a fost cu copilul care a crescut” (19-20)

Câți părinți se tem că nu vor avea hrană și îmbrăcăminte pentru copiii lor? Unii nici nu vor să aibă copii, din cauza unor astfel de temeri, uitând că Domnul Isus ne-a învățat să cerem în Rugăciunea Domnească „pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi” (Matei 6:11). Promisiunea lui Dumnezeu este clară pentru cei care caută Împărăția lui Dumnezeu: nu vor duce lipsă de apă, pâine și îmbrăcăminte (v.33).

Rugăciune: Tatăl nostru, care ești în ceruri, îți cerem conform rugăciunii pe care ne-ai învățat să o facem, pâinea noastră cea de toate zilele pentru noi și pentru copiii noștri. Mi-ai promis în Psalmul 37:25 că noi și urmașii noștri nu ne vom cerși pâinea, de aceea, ne rugăm Ție să ne dai această pâine și să ne păzești permanent de îngrijorarea cu privire la ce vom mânca, ce vom bea și cu ce ne vom îmbrăca. Ajută-mă să caut mai întâi Împărăția și neprihănirea Ta! Amin

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EmagAmazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.