INTERVIU cu Eunice Candrianu și momentul despărțirii de Viorel Candrianu (VIDEO)

Pastorul Viorel Candrianu, din Ipotești, în vârstă de 63 de ani, a fost înmormântat, joi la amiază, în condiții speciale de securitate biologică, la aproximativ 8 ore după ce a murit la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Pastorul fusese internat miercuri, în secția Boli infecțioase, cu probleme respiratorii grave și a murit joi, în jurul orei 3.00 dimineața, notează Monitorul de Suceava.

Fiica pastorului, Eunice Candrianu, ne-a declarat, după înmormântare, că tatăl său suferea de mai mulți ani de afecțiuni respiratorii, astfel că săptămâna trecută, miercuri, când a început să tușească, nu s-au îngrijorat foarte tare.

„Ne-am gândit că este o bronșită ușoară, cum făcea frecvent. Joi s-a agravat, a făcut febră, dar nu a vrut să meargă la spital. Nu am crezut că e coronavirusul și nu ne-am speriat. Apoi marți, săptămâna asta, a făcut febră mare, am sunat la ambulanță și l-am dus direct la spital la Suceava, la Infecțioase”, a spus Eunice Candrianu.

Ea a subliniat că personalul de pe ambulanță era echipat în combinezoane și a luat toate măsurile de protecție. La spital, a povestit fiica lui Viorel Candrianu, la momentul când au ajuns nu mai era nici un test pentru noul coronavirus disponibil.

„L-au dus la radiografie și până când a revenit, au ajuns 100 de teste. I-au luat și lui probe, apoi am plecat acasă. Noaptea a făcut febră mare, nici masca de oxigen nu l-a mai ajutat. Am chemat ambulanța și l-au dus din nou la spital. L-au internat, i-au pus oxigen și miercuri seara, pe la 23.00, am reușit să vorbim la telefon cu cineva din personal și ne-au spus că e cumva stabil. Azi dimineață ne-a anunțat poliția că a murit”, a povestit Eunice Candrianu.

Potrivit acesteia, decesul s-a produs joi, la ora 2.45. Chiar dacă rezultatul testului pentru COVID-19 nu a ajuns încă, măsurile de bioprotecție pentru înmormântare au fost ca și în cazul unei persoane pozitive. Fiica pastorului a spus că cineva din familie a mers pentru identificarea acestuia, apoi sicriul cu corpul neînsuflețit al tatălui său a fost dus direct la cimitir. La ceremonie au avut voie să participe maximum opt persoane. Eunice Candrianu a precizat în mai multe rânduri că „la spital, pentru tata, ca și pentru ceilalți internați acolo, s-a făcut tot ce a fost omenește posibil”.

„Toată lumea a făcut tot ceea ce s-a putut și noi ne rugăm pentru sănătatea tuturor cadrelor medicale de la spital, de la ambulanță și pentru tot personalul medical!”, a mai spus fiica pastorului.

Menționăm că, până când nu vine rezultatul testului făcut lui Viorel Candrianu, acesta nu poate fi înregistrat oficial ca decedat din cauza infecției cu coronavirus.

Sursa Text: Monitorul de Suceava

Sursa Video: Prodocens Media

1 comentariu

  1. Daniel Radu 28 martie 2020

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.