Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #13: Încă așteptăm…

„așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor Isus Hristos.” (Tit 2:13)

Nu cred că exită cineva care să  nu se gândească la momentul în care vom scăpa de carantină, izolare, restricții, amenințări, pericole etc. Suntem cu toții în așteptare. Pentru unii, această așteptare este extrem de grea, iar alții o depășesc cu ușurință, depinde de fiecare dintre noi. Cu toții așteptăm și am dori să vedem capătul acestei crize cât mai repede. Trebuie să mai avem răbdare. Nu vă pierdeți nici răbdarea și nici nădejdea. Omul dispune de o capacitate enorm de mare de a trece prin multe. A depășit multe crize, boli, războaie, calamități, suferință, înjosire, așa că această perioadă face parte din cursul vieții și al maturizării noastre. Este o lecție de călire a tuturor. Îmi aduc aminte din ziua când am fost înrolat în armată, am așteptat să vină ziua eliberării chiar din ziua încorporării. Am bifat pe calendar zilele care au trecut. Ziua liberării a fost ziua în care m-am simțit eliberat. Cred că vom răsufla ușurați atunci când vom isprăvi acest timp de așteptare. Ce ar trebui să facem în aceste vremuri de așteptare? Cum ar trebui să ne comportăm în timpul care ne stă în față? Suntem capacitați cu pricepere și avem înnăscută inventivitatea. Știm să facem lucruri noi, și sigur, putem crea ceva ca să nu ne plictisim.

Acum așteptăm cu familia. Este soțul, soția, sunt copiii cu noi tot timpul și găsim ceva frumos și ceva bun. Privim la acea zi în care poliția nu ne va mai opri pe stradă, nu vom mai fi nevoiți să arătăm declarația, să putem ieși la prieteni, să ne putem bucura în biserică, să organizăm evenimente  la care să participăm fără restricție. Gândiți-vă la acele momente ale revederii. Nu cred că ajută, acum, în aceste vremuri, lamentația. Nu avem niciun beneficiu dacă arătăm cu degetul spre alții. Trebuie să ne reconfigurăm strategiile și viața merge înainte! Încă aștepăm și curând vine și ziua fără restricții. Fiți încrezători și priviți înainte și în sus!

Mai există o așteptare, care este mult mai valoroasă decât eliberarea din casă. Există un moment în care ne vom întâlni cu Domnul Isus Hristos. El a plecat la cer, El va reveni și marea întâlnire va fi cu surprize! Unii chiar așteaptă această întâlnire, iar alții nu se gândesc deloc, pentru aceștia va fi o mare surpriză. El va veni, pentru că istoria își numără zilele, universul se pregătește să-și împacheteze lucrurile și va fi un nou început. Dacă noi suntem realiști și interesați de această întâlnire, vom face tot posibilul, tot ce ține de noi să pregătim bagajele la ușă, iar atunci când va reveni Domnul Isus, să fim gata. Atunci se va încheia așteptarea noastră și vom realiza că s-a meritat acest timp de așteptare!

Ce doresc tuturor este o așteptare a Domnului Isus, plină de nădejde și o pregătire reală, iar atunci când se vor deschide porțile cerului, venind și privind spre El să ne tresalte inima de bucurie la marea revedere! Pregătește-te și fii gata în vederea întâmpinării Lui!

Sorin Cigher,
27 martie 2020
Pastorul Bisericii Sion din Sibiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.