Ravi Zacharias despre răspunsul creştinului în fata crizei coronavirusului

Cunoscutul apologet creştin Ravi Zacharias a discutat despre diagnosticul de cancer pe care l-a primit recent şi a oferit şi nişte sfaturi înţelepte despre cum ar trebuie să răspundă creştinii la pandemia generată de coronavirus.

La începutul acestei luni, Zacharias a făcut cunoscut că a trecut recent printr-o operaţie la coloană, care l-a lăsat cu dureri foarte mari. La scurt timp după operaţie, în urma unei biopsii recoltate în timpul operaţiei, Ravi a aflat că a dezvoltat o formă rară de cancer numit „sarcom”.

Într-un convorbire telefonică avută cu Ben Shapiro, un comentator politic conservator şi realizator al unui podcast zilnic care se difuzează online, renumitul apologet a oferit mai multe detalii despre suferinţa prin care trece. „A fost un şoc,” a spus el despre diagnostic. „Voi începe tratamentul în curând.”

Zacharias a spus că cea mai mare provocare în recuperarea sa este durerea cauzată de tumoare, care apasă pe coloana vertebrală. „Sincer, n-am simţit durere mai mare în toată viaţa mea…durere de noapte i se spune. Dar ştii ce, am să trec şi prin asta, şi am să întorc înapoi la lucru full-time până în iunie sau iulie.”

„Preţuiesc rugăciunile voastre,” a adăugat Ravi. „Ştiu că mă aşteaptă o perioadă dificilă, dar ştiu că rugăciunile oamenilor şi puterea lui Dumnezeu mă vor ajuta să ajung la capăt.”

În legătură cu criza generată de coronavirus, Zacharias spune că toţi creştinii trebuie să „îmbine credinţa în Dumnezeu cu înţelepciunea. Încrede-te în Dumnezeu, dar ascultă recomandările autorităţilor şi păstrează-te pe tine şi pe toţi cei dragi ai tăi în siguranţă.”

„Ne-am obişnuit să trăim în confort şi să fim protejați, aşa că atunci când suntem într-o situaţie când lucrurile par a fi scăpat de sub control putem deveni foarte descurajaţi şi înfricoşaţi.”

„Tratează lucrurile cu seriozitate, nu te arăta viteaz. Asigură-te tot timpul că relaţia ta cu Domnul şi cu familia ta este puternică. Astea sunt lucrurile care o să conteze cele mai mult în cele din urmă.”

Răspunzând unei întrebări despre importanţa rugăciunii în aceste vremuri, Ravi a avertizat creştinii care privesc la această practică spirituală ca la un fel de „automat cu monezi”, în care „introduci moneda potrivită şi te alegi cu produsul dorit”. În loc de asta, „rugăciunea înseamnă o recunoaştere a suveranităţii lui Dumnezeu şi o căutare a călăuzirii Sale în această vreme de necaz,” un sfat foarte potrivit acum când Covid-19 pare să fi umplut tot globul pământesc.

„Rugăciunea înseamnă comuniune cu Dumnezeu,” a concluzionat Ravi. „Este procesul prin care inimile noastre sunt pregătite să accepte voia Lui şi se aliniază cu planul Lui pentru fiecare dintre noi. Rugăciunea este o predare a vieţii în mâinile lui Dumnezeu.”

Sursa: CBN News

Un comentariu
  1. Zvoristeanu 29 martie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.