Istoria unei prietenii încheiate în comunism cu pastorul Viorel Candrianu

Era o perioadă grea pentru viața de credință în România, iar anul 1984 avea să-mi aducă în față unul din cei mai importanți oameni pe care i-am cunoscut: PASTORUL VIOREL CANDRIANU. În Bucovina slujbele aveau ca prioritate rugăciunea și viața evlavioasă. Însă în una din zile, m-a contactat un prieten din Biserica Baptistă Pătrăuți și mi-a propus să cunosc un pastor venit de la Botoșani și a continuat: „predicator excepțional”.

Imediat ce ne-am cunoscut, l-am invitat la noi și de la prima predică ne-am dat seama că Viorel este altceva, are o ungere specială. Prin el, diferențele dintre denominații au dispărut treptat, iar adunările au prins gustul pentru Evanghelia curată. Din acel moment, am devenit prieteni nedespărțiți. La fiecare eveniment al familiei noastre, Viorel Candrianu era predicatorul principal și nelipsit. Am devenit parteneri în distribuirea ilicită de Biblii în regimul comunist, asumându-ne orice risc.

Am călătorit împreună, iar când am avut nevoie de cele mai importante povețe legate de familie, viață socială, sau luarea deciziilor grele, cu sinceritate și deschidere, Viorel mi le-a dat. Sunt onorat să știu că am fost prietenul unui asemenea slujitor al lui Dumnezeu, dar profund îndurerat la gândul că nu-l voi putea înlocui.

Chiar dacă îmi este greu, accept că Dumnezeu nu greșește niciodată, iar prietenul familiei noastre, Viorel Candrianu, este la locul potrivit: „Ca un snopul strâns la vremea lui”. Iov‬ ‭5:26‬ ‭

Prieten drag, așteptăne că vom veni!
Ioan Pavăl
Primarul comunei Dumbrăveni Suceava

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.