Jurnal de Criză din Spania, cu pastorul Beni Drădici

JURNAL DE CRIZĂ
31.03.2020
Cu Beni Drădici

Credeam că azi nu o să scriu nimic, deoarece nu se prefigurau modificări importante în starea fraților bolnavi, pe care i-am monitorizat până în prezent. Nu am mai aflat nici un fel de informație, privitoare la starea fratelui Sabin Tofan, a cărui situație, cel mai probabil, este critică în continuare. Să nu uităm să mijlocim în rugăciune, pentru ca Domnul să se atingă de el și să-l vindece. Dumnezeu poate.

21

Am primit în schimb informația că un alt frate este le terapie intensivă, în comă indusă, în Pamplona. Este vorba de fratele CÂRPACI MIRCEA DENIS. Să-l includem și pe el pe lista de rugăciune.

O veste care ne dă speranță, am primit din Malaga, privitoare la fratele Costică Harbuzaru. Medicul a anunțat familia că bolnavul dă semne de recuperare. Domnul să lucreze în continuare!

De asemenea, misionarul Ștefan Balic, care lucrează în zona Alicante, ne informează despre alte cazuri, ale unor frați pastori/misionari, ce lucrează în Spania, care sunt bolnavi în stare gravă.

ALFREDO este un tânăr misionar, a cărui soție este însărcinată, dar situația lui este critică. Ultimul raport medical aduce un plus de speranță, deoarece acesta a reușit să depășească problemele de la rinichi și ficat, dar rămâne cu cele de la inimă și plămâni. Este la terapie intensivă.
CESAR LADINO este un misionar din Columbia, ce lucrează de 2 ani în Spania, este bolnav de coronavirus, și are probleme cardiace. Doar cu câteva zile în urmă a depășit un preinfarct. Are o vârstă critică pentru acest virus (65 de ani).
Pastorul ENRIQUE BLANCO, este și el bolnav de coronavirus, cu respirație artificială.
Pastorul MIGUEL PALACIOS, se află într-o stare foarte gravă, din cauza aceluiași virus.
În același timp, să ne rugăm pentru mângâierea și întărirea familiilor a doi pastori / misionari, care au decedat zilele acestea din cauza virusului. Este vorba de Jose Cruz, misionar din Porto Rico, ce a lucrat timp de 20 de ani în Spania, în Barcelona, și Jose Ramiro Gomez, din Republica Dominicană, ce își desfășura activitatea în Guadalajara.

În încheiere, vă invit să medităm cu toții la acest cuvânt de încurajare, din Epistola către Evrei:

„Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile – pe Isus, Fiul lui Dumnezeu – să rămânem tari în mărturisirea noastră. Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie”. (Evrei 4:14-16)

Pastor Beni Drădici
Spania Evanghelică

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.