Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #16: Atitudinea contează

,,Domnul a dat și Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului!” (Iov 1:21)

Iov a fost un om care a înțeles suferința pe pielea lui. El nu a realizat că neprihănirea lui era un motiv de discuție în cer, iar el va trebui să treacă prin cele mai aprinse cuptoare, doar pentru că un dușman a cerut lucrul acesta. Dumnezeu a avut o atitudine de apreciere pentru el, însă dușmanul i-a dorit un tratament dur, pentru că a dorit să-l ispitească astfel încât să renege tot ce știa și tot ce credea.

Iov a avut o atitudine corectă și plină de înțelepciune. A pierdut tot ce a fost material, a pierdut și cea mai mare parte a familiei, a pierdut sănătatea, a rămas pe un morman de gunoi… și aici, în mijlocul muștelor și al câinilor, plin de bube… avea toate motivele omenești să vocifereze, dar nu a făcut-o. Atitudinea contează! Iov recunoaște că în vremurile bune a fost sub protecția divină și a primit atenție specială din partea lui Dumnezeu, iar acum, când vremurile s-au schimbat, el rămâne cu aceeași atitudine. Este recunoscător, este consecvent, este corect, este integru. Da, când omul realizează că nu totul înseamnă aici și acum, că există și atunci și acolo, își schimbă atitudinea!

În secret, se făceau planuri mari pentru Iov. El nu a știut nimic din agenda ascunsă, dar s-a comportat normal și în vremea când soarele a strălucit puternic, dar și când norii s-au abătut nemilos asupra lui. Da, așa este omul statornic.

Așa trebuie să ne comportăm și noi, indiferent de vremuri. Atitudinea noastră contează! Contează în cine ne-am pus nădejdea, pe cine ne-am consolidat viitorul, ce știm noi despre Dumnezeul pe care L-am ales? Desigur! Dacă vom avea o atitudine corectă, vom trăi frumos și nimic nu ne va destrăma credința! Viitorul nostru este în mâinile unui Dumnezeu care nu ne spune tot planul. Este partea ascunsă pe care nu o știm, dar fiți siguri că suntem pe mâini bune! Nu cunoaștem ce se petrece dincolo, dar vedem anumite efecte care ne pun la test credința!

Să rămânem credincioși și acum, chiar dacă nu ne place ce se petrece în jurul nostru, cu noi. Când planul va fi dus la îndeplinire, vom vedea ce n-am văzut, vom înțelege ce n-am priceput! Dumnezeu este în control, fiți siguri de aceasta! El ne iubește cu adevărat!

Să rămânem statornici, încrezători în El, fără cârtire pentru tot ce trăim!

Sorin Cigher,
31 martie 2020
Pastorul Bisericii Sion Sibiu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.