Confruntă Frica: „Teama de a nu-ți pierde membrii familiei”, de Remus Runcan

Geneza 31:22-43, Luca 12:25

Iacov, fugind de socrul său Laban, este urmărit de acesta și de frații lui până la muntele Galaad. Acolo, are loc un schimb de vorbe destul de tăios, dar ceea ce este semnificativ de subliniat este faptul că în v. 29 Laban recunoaște că avea intenția de a-i face rău, „dar Dumnezeul Tatălui vostru mi-a zis în noaptea trecută; Ferește-te să spui o vorbă rea lui Iacov”.

Iacov recunoaște în v.31 că teama de a-și va pierde soțiile l-a determinat să fugă.

De câte ori nu ne temem să nu li se întâmple ceva rău soților noștri, copiilor, părinților, bunicilor, celor dragi? Noi uităm că Dumnezeu este în control, El conduce universul acesta. El vorbește oamenilor! El îl trezește pe Ahașveroș în toi de noapte ca să-l onoreze pe Mardoheu, în timp ce Haman îi pregătea moartea.

Îngrijorarea cu privire la membrii familiei noastre nu este deloc constructivă. Domnul Isus spusese pentru cei se se îngrijorează că omul „nu poate adăuga un cot la lungimea vieții lui” Luca 12:25. Viața noastră și a celor dragi este în mâna Domnului.

Rugăciune: Tată ceresc, recunosc, acum și aici, că sunt așa de slab și că mă îngrijorez pentru cei dragi, ca și cum eu aș fi singurul lor protector, dar realizez acum că Tu ai ultimul cuvânt în ceea ce privește viața și moartea și Tu veghezi la viitorul fiecăruia. Mă încred în Tine și, pe baza Cuvântului Tău din Romani 8:28, cred că toate lucrurile lucrează pre binele celor ce se tem de Tine. Te rog, să mă ajuți, să mă tem numai de Tine și nu de oameni, de situații, de circumstanțe și să nu mă tem pentru cei dragi, ci doar să-i iubesc. Amin!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EMAGAmazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.