Confruntă Fricile: „Teama de Dumnezeu trebuie transmisă copiilor”, de Remus Runcan

Geneza 31:42-53

Dacă frica negativă se transmite generațional în Sfânta Scriptură vedem că și teama de Dumnezeu se transmite din tată în fiu. Este evident că Iacov  a observat la tatăl său, Isaac, că se temea de Dumnezeu. Atât în v. 42 cât și în v. 53 el vorbește despre Dumnezeul de care se temea Isaac, care era același cu Dumnezeul lui Avraam (v.42).

Părinții au datoria de a le insufla copiilor teama de Domnul și cel mai eficient mod de transmitere a acestei valori care marchează începutul înțelepciunii este să spui copilului tău despre teama de Domnul, dar cel puțin la fel de important este să arăți copilului tău în diferite situații concrete de viață că te temi de Domnul. Cum o poți face? Vorbind reverențios despre Dumnezeu, evitând bancuri sau glume pe această temă, ascultând de Cuvântul Său și împlinindu-l, mergând cu copilul tău la Casa Domnului și învățându-l să-și păzească piciorul închinându-se în duh și în adevăr.

Este evident pentru copiii tăi că tu ești un om care te temi de Dumnezeu? Ei învață din ceea ce vorbești tu, dar cel mai mult din ceea ce faci tu. Ce frumos ar fi ca ei să poată spune despre Dumnezeu atunci când tu nu vei mai fi pe pământul acesta „Acela de care se temea tata sau mama”. Ce frumoasă amintire! Ce frumoasă mărturie să poți fi un indicator înspre Dumnezeu pentru copiii tăi!

Rugăciune: Tatăl meu, cu reverență mă închin și mă smeresc sub mâna Ta puternică. Vreau să-mi insufli o teamă sfântă de Tine; să mă ajuți să fiu tot timpul conștient de mărimea și de măreția Ta. Aș vrea ca această atitudine să o pot insufla și copiilor mei. Ajută-mă la aceasta. În Numele Domnului Isus!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EMAGAmazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.