Primul Stâlp al Înțelepciunii: „Cuvântul”

Cu aproape 150 de ani în urmă, marele Evanghelist D.L. Moody, avea să facă o simplă afirmație, care mai târziu a devenit o maximă:

„Biblia te va despărții de păcat sau păcatul te va despărții de Biblie!”

Binențeles că această maximă nu este altceva decât un fel simplu de a parafraza multe texte din Sfântul Cuvânt al lui Dumnezeu cum ar fi versetul din Pasalmul 119:11

„Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!”

Biblia este revelația specială a lui Dumnezeu destinată omului. Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, mai precis acel Cuvânt prin care Dumnezeu a ales să i se descopere omului. Fiecare dintre noi putem presupune multe despre divinitate, dar atunci când vine vorba de a descoperi TOT ce avem nevoie să știm despre Dumnezeu, avem nevoie de Biblie.

Mai mult decât atât, și decât este capabilă mintea omului să înțeleagă în Biblie găsim un adevăr despre Cuvânt:

„La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu.” Ioan 1:1-2

Părerile oricărui om despre Dumnezeu, indiferent cât de bine intenționat ar fi, sunt subiective. Și nici nu pot fi altfel. Există în schimb, un adevăr exprimat obiectiv despre Dumnezeu, iar acel adevăr îl găsim într-un singur loc: în Biblie!

Dar, ce efect are asupra omului lecturatul Bibliei. Ce beneficii îmi aduc citirea, studierea, memorarea și înțelegerea Bibliei? Dacă cineva crede ceea ce tocmai a citit și a înțeles din Biblie, se va deosebii cu ceva de unul care nu a avut această experiență? Care sunt urmările înțelegerii Sfintelor Scripturi? Ce efecte poate avea acest Cuvânt asupra fizicului, sufletului și duhului unei ființe umane? Tot din Biblie putem extrage și răspunsul la aceste întrebări:

Autor: Vlad Breană

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.