Confruntă Fricile: „Teama că trebuie să plătești pentru răul făcut”, de Remus Runcan

Geneza 32:1-12

Iacov, după douăzeci de ani, se întoarce acasă, acolo unde trebuie să dea ochii cu fratele său pe care-l înșelase de două ori, cumpărându-i „la preț redus” dreptul de întâi născut și căruia îi furase binecuvântarea. Momentul reîntâlnirii cu fratele său îl face pe Iacov să fie înspăimântat și să-l apuce groaza.

Deciziile noastre au consecințe și dacă alegem greșit de multe ori suntem îngroziți de urmările pe care le aduc acestea asupra noastră. Iacov ia decizia cea bună: el se roagă Lui Dumnezeu, recunoscându-și micimea lui, dar și credincioșia lui Dumnezeu (v.10).

Apoi, el cere izbăvire de la Dumnezeu și își mărturisește temerile „să nu vină și să mă lovească, pe mine, pe mame și pe copii” (v.11). El se bazează pe promisiunea lui Dumnezeu făcută lui (v.12).

E foarte important să-ți identifici exact fricile și să le mărturisești specific înaintea Domnului, pe rând și extrem de sincer ca să poți accesa apoi promisiunile lui Dumnezeu prin Cuvântul Său.

Rugăciune: Domnul meu iubit, mărturisesc acum și aici fiecare teamă care mă cuprinde (I-ați un timp să identifici exact prin Duhul Sfânt care sunt cele mai profunde temeri). Le aduc pe rând pe fiecare înaintea Ta și te rog să îmi vindeci inima de orice fel de teamă în ceea ce privește consecințele care le-ar avea asupra mea aceste alegeri greșite. Te rog, Doamne Isuse,  să mă speli și să mă cureți în sângele Tău și să mă faci să descopăr în Sfânta Scriptură promisiunile Tale cele minunate, prin Duhul Sfânt care mă călăuzește. Amin!  

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EMAGAmazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.