Jurnal de Criză cu Beni Drădici: Jertfa de mulțumire în Spania!

Jurnal de Criză
03.04.2020

Astăzi este a 7-a zi de când am făcut apel la întreaga comunitate evanghelică din Spania, prin care solicitam colaborarea tuturor pentru a mijloci înaintea lui Dumnezeu pentru frații noștri ce se aflau deja în mijlocul focului. În aceiași zi de 28 Martie, seara, publicam prima listă cu acei frați atinși de virusul ucigaș, în care se regăseau 21 de persoane, din care 10 erau în comă indusă. La aceștia s-au mai adăugat în următoarele zile alte 6 persoane, din care 2 în comă indusă. La aceștia trebuia să mai adăugăm pe mulți alții, ce se aflau acasă, în izolare, cu simptome mai ușoare (probabil în jur de 40), dar despre care nu am dat mai multe informații.

Astăzi, în cea de a 7-a zi, trebuie să notăm un deces, al fratelui Costică Harbuzaru din Malaga, și trei persoane care încă sunt în comă, fratele Sabin Tofan din Alcala, fratele Ursu Ion de la Biserica Pent. Cezarea Madrid, și fratele Ursu Ion Gabriel, de la Biserica Pent. Maranata Alcala, pentru care trebuie să continuăm mijlocirea în rugăciune. Ceilalți, fie își continuă recuperarea în spital, fie au fost deja externați.

Cred că este momentul să aducem o jertfă de mulțumire, ofranda buzelor noastre, recunoștința că Dumnezeu ne-a ascultat. Nouă ne place mult versetul 15 din Psalmul 50: „Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!”, dar uneori uităm că în versetul anterior suntem îndemnați tocmai la mulțumire și la respectarea angajamentelor noastre: „Adu ca jertfă lui Dumnezeu mulţumiri şi împlineşte-ţi juruinţele făcute Celui Preaînalt”. (Psalmi 50:14)

Pastorul Bisericii Baptiste Betel Madrid, fratele Călin Morar, a venit azi cu această sugestie: să-i mulțumim Domnului pentru rugăciunile ascultate. Ei (Biserica Betel) sunt foarte recunoscători lui Dumnezeu pentru cele două familii care au fost izbăvite din această încercare, situația lor fiind mult mai bună în prezent.

Prima filă a acestui jurnal, cea din 28 Martie, a avut un impact virtual atât de puternic, încât a depășit orice imaginație. A fost vizualizată de peste 65 000 de persoane, distribuită de 340 de ori și a avut 460 de comentarii. Celelalte, din zilele următoare, au avut un impact mai redus, unele depășind cifra de 16 000 de vizualizări, iar altele mișcându-se între 4 000 și 5 000 de vizualizări. La acestea trebuie adăugate (deși nu se mai pot contabiliza), distribuirile ulterioare, de pe paginile fraților, cele de pe unele sit-uri care au preluat știrile, sau distribuirile prin watsapp.

De ce vin cu aceste date? Pentru că este momentul, cred eu, ca toți acei care într-un fel sau altul au fost părtași acestei lucrări, să venim cu toții înaintea Domnului, cu o jertfă de mulțumire și în același timp, să-L rugăm să continue lucrarea de vindecare, să-i întărească pe cei ce încă sunt în mijlocul încercării, iar nouă să ne mărească credința. Dumnezeu a fost cu noi, deci merită închinarea noastră!

„Să ieşim, dar, afară din tabără la El şi să suferim ocara Lui. Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare. Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui”. (Evrei 13:13-15)

Pastor Beni Drădici
Spania Evanghelică

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.