Confruntă Fricile: „Groaza care te apără”, de Remus Runcan

Geneza 35:1-12, Psalmul 23:5

Iacov este cuprins din nou de teamă după ce fii săi, Simeon și Levi, au ucis pe toți bărbații din Sihem pentru că prințul Sihemului, fiul domnitorului țării, a necinstit pe sora lor, Dina.

Iacov nu a căutat dreptatea socială, deoarece voia să-și păstreze o bună imagine publică, dar și pentru că se temea de faptul că nu va putea rezista cu un mic număr de oameni pe care îi avea la dispoziție în fața unei alianțe a locuitorilor canaaniți și fereziți (34:30).

Dumnezeu intervine și îi cere lui Iacov să zidească un altar, amintindu-i că El îl protejase atunci când îi era frică și fugea de fratele său Esau (v.1). În procesul de închinare, casa lui Iacov scoate dumnezeii străini din mijlocul lor, renunță la bijuteriile pe care le purtau, se curăță și își schimbă hainele. Cu alte cuvinte ei îi dau prioritate lui Dumnezeu în toate domeniile vieții și apoi pornesc pe un drum nou. În aceste condiții intervine Dumnezeu „Groaza lui Dumnezeu s-a răspândit peste cetățile care-i înconjurau, așa că locuitorii lor n-au mai urmărit pe fii lui Iacov”.

Este uimitor cum Dumnezeu își folosește armele pe care le are pentru a proteja pe copiii Lui care se închină sincer și care fac din El o prioritate. Nu te teme, când Domnul este de partea ta, El te apără de dușmanii care te înfricoșau.

Rugăciune: Doamne Tată, vreau să te pun pe Tine pe locul întâi în viața familiei mele. Vreau să te onorez și să te slăvesc prin tot ceea ce fac și de aceea mă bazez că Tu mă vei apăra în fața potrivnicilor mei. Vino, te rog în apărarea mea pentru că doresc ca promisiunea Ta de a-mi întinde masa în fața potrivnicilor mei să fie o experiență vie pentru mine!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EMAGAmazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.