Confruntă Fricile: „Teama de durerile nașterii”, de Remus Runcan

Geneza 35:16-20, Ioan 16:21

Încă din Grădina Eden  Dumnezeu a spus femeii că nașterea va fi însoțită de durere, lucru experimentat de-a lungul mileniilor de către toate mamele. Rahela și-a dorit statutul de mamă din toată inima ei. După prima naștere îndelung așteptată, ea îi pune copilului numele Iosif care însemnă „adaos”, cerând ca Domnul să-i mai adauge un fiu (30:24).

Nașterea lui Beniamin i-a adus sfârșitul vieții pământești în ciuda încurajărilor moașei care i-a spus „nu te teme, căci mai ai un fiu”.

Nașterea, oricât de dificilă ar fi nu trebuie să inspire teamă pentru că ea este urmată de o bucurie extrem de mare. Domnul Isus spune că femeia se întristează în timpul durerilor nașterii, dar uită repede de suferință pentru că își vede pruncul.

Copiii sunt un dar de la Domnul și de aceea trebuie să îndepărtăm orice fel de teamă care ne poate determina în familie să nu ne dorim copii. Când copiii sunt doriți în familie, Dumnezeu ne oferă și resursele materiale, emoționale, spirituale ca să-i putem crește în frica de El.

Rugăciune: Părintele meu și Tată a Domnului Isus, mă rog acum pentru copiii pe care mi i-ai dat sau/și pentru copiii pe care mi-i vei da. Ei sunt un dar prețios de la Tine și de aceea Te rog să mă ajuți să-i primesc, să-i iubesc și să-i cresc cu responsabilitate, în ascultare de Tine. Parentalitatea vine de la Tine de aceea vreau să învăț să fiu un părinte bun, drept, înțelept, iubitor față de niște copiii imperfecți. Îți mulțumesc că mă iubești necondiționat! Te iubesc, Sfântă Treime!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EMAGAmazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.