Confrută Fricile: „Teama de nenorocire”, de Remus Runcan

Geneza 42:1-5, 38

Experiențele triste din trecut tind să ne inducă anumite temeri. O nenorocire întâmplată se poate întâmpla din nou și asta ne face să ne treacă fiori reci pe șira spinării.

Beniamin era singurul copil care îi rămăsese de la Rahela, soția sa favorită, iar amintirea faptului că primise mantaua înroșită de sângele care credea că îi aparținuse lui Iosif era o amintire vie chiar și după mulți ani de când această tragedie s-a întâmplat.

Iacov a decis să nu riște o nouă nenorocire așa că nu l-a trimis pe fiul său cel mai mic în Egipt. Pare un fel de pază bună care trece primejdia rea, dar este mai mult decât atât. Este vorba despre o traumă din trecut care a marcat atât de mult viața bătrânului Iacov încât îl ținea pe Beniamin într-un glob de sticlă, care să-i amintească de fiul lui favorit, Iosif.

De câte ori și noi de temem de potențiale nenorociri și vrem să le evităm cu orice chip, uitând că Dumnezeul care a îngăduit lucrurile din trecut, controlează lucrurile din prezent și cunoaște lucrurile din viitor. Trebuie să fim prudenți, dar să nu exagerăm în încercarea de a controla viitorul; el este în mâna lui Dumnezeu.

Rugăciune: Tăticul meu drag, te laud că ești un Domn suveran care stăpânești viitorul și de aceea te rog să îmi dai încredere în Tine și în purtarea ta de grijă chiar dacă evenimentele din trecut tind să îmi inducă temeri. Vreau să mă bazez pe promisiunea că ești alături de mine în fiecare situație concretă a vieții de aceea mă predau în brațul Tău atotputernic. Vreau să îi predau pe copiii mei în mâna Ta, rugându-te să îi păzești și să-i ocrotești prin Duhul Sfânt!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EMAGAmazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.