Când Evanghelia lui Hristos e mai tare decât glonțul Comunismului

Adeseori auzim despre cazuri în care creștinii sunt persecutați în țările din Orientul Mijlociu, mai auzim și că unii din acești creștini au o dragoste atât de mare încât îi iartă pe cei care i-au persecutat. La fel este și cazul unei românce, stabilită în SUA.

Virginia Prodan nu ascunde faptul că la ora actuală, din punctul ei de vedere, ar fi trebuit să fie moartă, însă nu și din al lui Dumnezeu. În cartea ei, „Saving My Assassin”, Virginia împărtășește povestea incredibilă despre cum aceasta a privit moartea în față și cum s-a luptat cu cel care urma să o împuște, nu cu forța fizică ci cu Cuvântul lui Dumnezeu.

„Nu sunt un erou, Dumnezeu mi-a dat această misiune și am fost un instrument în mâinile Lui”, spune Virginia pentru CBN News.

În calitate de avocat în domeniul drepturilor omului, la vârstă de 23 de ani, Virginia a convocat în instanță regimul comunist și socialist din România de la acea vreme pentru a-și apăra drepturile ei și ale concetățenilor săi la libertatea religioasă, iar asta aproape i-a costat viața.

„Guvernul Socialist hotăra cine este Dumnezeul tău și hotărârea lor era că Guvernul era Dumnezeul tău, nu Hristos”, explică Virginia.

Creștinii erau aruncați la închisoare în timpul lui Ceaușescu

În timpul guvernării dictatorului Nicolae Ceaușescu, în anii ’80, creștinii care au fost găsiți în posesia Bibliilor sau care împărtășeau dragostea lui Hristos și altora, erau aruncați în închisoare, chiar dacă țara avea legi scrise cum că susțin libertatea religioasă.

„La interogatoriile lungi mi s-a spus adesea că acele legi se găseau în Constituția României, nu pentru protejarea libertății religioase și a expresiei românești, ci erau puse acolo doar pentru ca civilizația occidentală să creadă că avem libertate de exprimare și religioasă”, spune Virginia. Chiar și așa, Virginia a profitat de pe urmă acestor legi pentru a lupta cu guvernul.

„Mai târziu am aflat că, atunci când eram în sala de judecată, în fața judecătorului și a persecutorilor, în spatele meu erau reprezentanți din America, din Franța, Israel, din tot vestul Europei care aveau să ia notițe și să o trimită guvernului lor. Datorită acestui lucru sunt în viață și nu am murit, pentru că Dumnezeu m-a protejat”, mărturisește autoarea memoriile acelor vremuri.

Virginia a atras atenția mass-media occidentale precum Radio Europa Liberă și Vocea Americii.

„Guvernul, la acea vreme, știind că vor fi reprezenanți din mai mule țări, a fost obligat să mă lase să fiu prezentă la proces, altfel trebuia să dea răspunsuri, „unde eram, de ce nu a fost prezentă, de ce s-a dat un verdict fără ca eu să fiu acolo, care este situația mea, și așa mai departe”, explică Virginia.

Răspunsul guvernului: bătaia și tortura

Totuși, în afara sălii de judecată, guvernul s-a răzbunat foarte dur, bătând-o și torturând-o. „Îmi amintesc că eram plină de sânge, aveam dureri insuportabile. M-am uitat direct la cei care mă torturau, tremurând, și le-am spus că nu e bine ceea ce fac, dar Dumnezeu îi iubește și la fel aleg și eu să îi iubesc”, povestește Virginia.

În urma acestor toate lucruri care s-au întâmplat, Virginia și-a câștigat dreptul la libertate religioasă – dar cel mai mare test al ei abia acum urmează.

„A fost atât de riscant încât, atunci când am primit această misiune, i-am spus Domnului, le oferi o șansă ca aceștia să ridice arma și să mă omoare. Am ajuns în posesia unor documente care adevereau faptul că dictatorul minte, și continuă să mintă America”.

 Încrederea în Domnul – Virginia a acceptat sarcina riscantă de a preda documentele Ambasadei Americane

„Am hotărât să risc. Mi-am creat un buzunar în interiorul costumului și am pus documentele acolo cu intenția de a le oferi ambasadei americane a doua zi, când urma să am un caz și știam că vor fi în sala de judecată”, explică Virginia.

Guvernul trimite și asasini în biroul ei

Virginia a reușit să predea documentele, care au fost duse în cele din urmă președintelui Reagan – înfuriind-l pe dictatorul român.

„Guvernul a decis să trimită un ‘client’ în biroul meu, pe asasin, care mi-a spus că ‘nu sunt clientul tău, sunt aici să te omor’. Când am văzut arma, am fost sigură că în acea zi voi muri”.

În timp ce asasinul urlă la ea – Virginia a luptat împotriva lui cu singurul lucru de care era în stare. „M-am uitat la om și am început să vorbesc calmă cu el, aducând în discuție și Cuvântul Evangheliei. Dumnezeu mi-a deschis atunci ochii ai am realizat că și criminalii regimului comunist, angajații statului sunt tot ființe umane, ca mine, care căutau Adevărul așa cum obișnuisem și eu în urmă cu mulți ani”, își amintește Virginia. „Când vorbeam cu el din Evanghelie, m-am uitat la omul care în urmă cu câteva secunde țipa, acum vorbea calm”.

Remarcabil este faptul că, în loc să-i ia viața Virginiei, acesta l-a acceptat pe Hristos. „El a părăsit biroul meu ca un om liber, ca frate în Hristos, iar viața noastră nu a mai fost niciodată aceeași”, a continuat ea.

Virginia prezintă mai multe detalii despre acele vremuri în cartea sa – în care este și un capitol scris chiar de către cel care ar fi trebuit să îi ia viață, despre transformarea remarcabilă care l-a dus într-o viață de slujire. Virginia locuiește în prezent în Statele Unite și lucrează ca avocat pentru drepturile omului.

SURSA | CBN NEWS

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.