Doi creștini din China riscă să fie închiși pentru că au distribuit Biblii pentru copii

Photo by chris liu on Unsplash

Doi creștini din provincia chineză Guangdong, au fost arestați la sfârșitul anului trecut pentru că au tipărit Biblii pentru copii. Cei doi riscă acum să fie închiși.

Conform China Aid, Liang Rurui și Zhu Guoqing, ambii din provincia Guangdong au tipărit Biblii pentru copii la cererea unui creștin, pe nume Tang. Ei i-au distribuit lui Tang 7000 de Biblii pentru copii.

Pe 22 noiembrie 2019, autoritățiile locale din orașul Zhongshan le-au inspectat tipografia și au confiscat 8176 de cărți tipărite. Imediat după aceea, Liang Rurui a fost arestat, reținut penal, însă a ieșit pe cauțiune în aceeași zi. Zhu Guoqion a fost și el închis în custodia poliției și arestat oficial de Crăciun.

Pe 24 martie, Procuratura Districtului, din orașul Zhongshan, i-a acuzat oficial pe Liang și Zhu de încălcarea reglementărilor țării și ale pieței prin operațiunea lor ‘ilegală’. Ei riscă să fie condamnați penal pentru operațiuni ilegale de afaceri. Pe Liang îl așteaptă pedeapsa cu închisoarea, între doi ani și opt luni și trei ani și două luni. De asemenea, Procuratura a recomandat ca el să primească și o amendă între 2830 și 4240 de dolari.

Este foarte probabil, ca și Zhu să primească recomandarea unei pedeapse similare de la Procuratură.

China Aid lansează în fiecare an un raport cu privire la persecuția, care are loc asupra creștinilor din China. În anul 2019, au fost raportate tot mai multe cazuri de opresiune religioasă, determinate de campania guvernului de a dezvolta o „religie cu caracteristici chinezești”.

Conform raportului, guvernul chinez adoptă și aplică tot mai multe măsuri care îi permit să conducă, să reglementeze și să cenzureze după propria voință, pentru a se asigura că cetățenii rămân susținători fideli ai Partidului Comunist Chinez. Acest lucru se realizează prin mai multe mijloace: creștinii sunt obligați să cânte cântece naționaliste ca parte a serviciilor religioase, multe biserici și cruci sunt distruse, iar cei care opun rezistență acesor măsuri sunt arestați.

Sursa: Persecution.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.