49 la sută din populația Americii consideră că Biblia ar trebui să influențeze legislația Statelor Unite

Aproximativ jumătate dintre americani consideră că Biblia ar trebui să aibă o influență asupra legilor Statelor Unite iar o pătrime spun că Biblia ar trebui să aibă prioritate în viețile oamenilor, potrivit unui nou sondaj Pew Research Center.

Sondajul, care a inclus 6.395 de adulți, a arătat că 49 de procente dintre americani cred că Biblia ar trebui să influențeze legile americane. 23 din cele 49 de procente spun că Biblia ar trebui să aibă o „mare influență”, 26 la sută că ar trebui să aibă o oarecare „influență”. În total, în America 90 la sută din populație consideră că Biblia ar trebui să aibă influență „nu prea mare” asupra legilor americane, în timp ce 31 la sută spun că nu ar trebui să aibă nicio influență.

Sondajul a fost evidențiat într-un articol pe blogul „Fact Tank” în 13 martie pe site-ul Pew.

Printre grupurile religioase creștine specifice SUA, sondajul a găsit o gamă largă de opinii cu privire la influența Bibliei asupra legislației: 76 la sută protestanți, 89 la sută evanghelicii albi, 76 la sută membrii bisericii protestante negre, 51 la sută dintre catolici și 31 la sută din evreii din America.

Un total de 58 la sută dintre evanghelicii albi și 47 la sută dintre membrii bisericii protestante negre spun că Biblia ar trebui să aibă „o mare parte” de influență.

Însă există un decalaj politic puternic asupra problemei un procent de 67 la sută dintre republicani, dar doar 33 la sută dintre democrați cred că Biblia ar trebui să aibă cel puțin o mică influența asupra legilor americane.

Există și un decalaj de vârstă, americanii mai în vârstă sunt de părere că Biblia ar trebui să influențeze într-o oarecare măsură hotărârile legilor americane”, a scris Michael Lipka de la Pew într-o analiză online, 61 la sută din cei cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani și 64 la sută din cei de la 65 de ani în sus considera că Biblia ar trebui să aibă cel puțin o mică influență. Cu toate acestea, doar 30 la sută dintre tinerii cu vârstele cuprinse între 18-29 de ani și 43 la sută dintre cei cu vârstă între 30 și 49 de ani cred acest lucru.

SURSA | ChristianHeadlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.