Jurnal de Criză cu Beni Drădici: Dirijorul Sabin Tofan a plecat la Domnul

Jurnal de Criză
14 aprilie 2020

„Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiţi de El”. (Psalmi 116:15).

Azi suntem cu toții în doliu și mulți dintre voi deja știți despre ce este vorba. Am văzut mesajele voastre, încă din primele minute de când a început să circule știrea.
Fratele SABIN TOFAN, un levit din vremea noastră, a plecat să cânte în ceruri. După mai bine de două săptămâni de luptă la terapie intensivă, cu unele licăriri de speranță la un moment dat, azi la ora 11:20, la 49 de ani, fratele nostru a plecat să se întâlnească cu Domnul pe care l-a slujit viața întreagă. Lupta lui cu virusul ucigaș nu a fost ușoară, el suferind de mai mult timp de afecțiuni la plămâni și ficat.

Fratele Sabin a ajuns în Spania în anul 2001, integrându-se în Biserica Elim Arganda, unde a pus bazele unui cor mixt, și a unui cor bărbătesc, pe care le-a condus timp de 10 ani. În anul 2012, s-a mutat cu familia în Alcala de Henares, unde a preluat corul mixt din Biserica Betel, de care s-a ocupat până în prezent, formând în același timp un cor bărbătesc și un cor de copii. La cererea fraților, a pus bazele corului mixt din Biserica Gosen Madrid.

Dragostea lui pentru cântare și dorința lui de a face cât mai mult pentru Domnul, l-a împins și spre alte inițiative, una dintre acestea fiind un concert coral, intitulat „Leviții la Altar”, la care participau mai multe formații corale, din mai multe biserici. Au avut loc două ediții ale acestui concert coral, prima în 2017, la Biserica Elim Beasain, și a doua în 2018 la Biserica Betel Coslada. În 2019 urma să fie organizată cea de a treia ediție, la Biserica Eben Ezer Castellon, dar din cauza sănătății precare a fratelui Sabin, evenimentul a fost amânat pentru o altă dată.

Fratele Sabin este originar din Bocșa – Caraș Severin, fiind căsătorit cu Mihaela, iar Domnul i-a binecuvântat cu două fete: Lois și Eunice. Fata cea mare, Lois, avea programată nunta pentru luna iunie. Domnul să mângâie această familie greu încercată și să le dea putere să meargă înainte. Vă mulțumim tuturor celor ce v-ați rugat pentru el, cazul lui fiind foarte mediatizat în ultimul timp. Dumnezeu să vă răsplătească.

Pastorul Bisericii Cezarea Madrid, fratele Florin Ferăriței, ne anunță despre un alt caz din biserica lor, fratele Cârpaci Scumpea, un bărbat de 56 ani ce este în comă la terapie intensivă. Continuă în spital fratele Cârpaci Denis din Pamplona și să nu uităm de asemenea de cele două cazuri din Manresa și de familia din Barcelona. Să ne rugăm pentru toți aceștia ca Domnul să se atingă de ei și să le dea vindecare.

Pastor Beni Drădici
Spania Evanghelică

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să dedicați un moment de rugăciune pentru familiile îndoliate și în mod special pentru soția și fiicele fratelui Sabin Tofan, pentru ca Dumnezeul Atotputernic să le strângă la pieptul Lui de Tată și ele să simtă protecția lui divină, la fel cum au simțit-o toată viața prin prezența tatălui și a soțului care pentru o scurtă vreme le-a părăsit, prea repede și prea devreme din punctul nostru omenesc de vedere. Rugați-vă pentru mângâierea și vindecarea rănilor provocate de această despărțire.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.