Al Treilea Stâlp al Înțelepciunii: Postul (VIDEO)

Un al treilea stâlp al Înțelepciunii, o altă disciplină sau o altă practică care cred că nu trebuie să lipsească din arsenalul unui ucenic al Domnului, este postul.

Și când mă gândesc la post nu vreau să spun doar o abținere ci mult mai mult de atât. Interesant este că noi, în general, vrem să ÎI iubim și să Îl slujim pe Dumnezeu, dar așa cum credem noi de cuvință, așa cum ne place. Dumnezeu nu aceptă orice jertfă, în orice condiții, adusă de oricine. Jertfa era primită de Dumnezeu doar dacă era adusă respestând cerințele date în Sctiptură, altfel nu era acceptată și degeaba tot sacrificiul!

La fel este și cu postul, este posibil să ni se pară nouă că așa sau altfel ar fi logic de procedat, dar chiar nu are importanță ce credem noi atunci când vine vorba de modul în care trebuie să procedăm cu ceea ce ne cere Dumnezeu. Ceea ce contează cu adevărat este ceea ce Biblia ne spune. Noi putem face ce vrem și cum vrem, dar dacă ne dorim ca sacrificiul nostru, de orice natură ar fi el, să fie primit de Dumnezeu, atunci Sfânta Scriptură devine normă pentru noi, și respectarea cerințelor găsite în Cuvânt devin un imperativ.

În acest studiu, care nu epuizează nici pe departe subiectul, în câteva cuvinte aduc în atenția celui care are timp pentru a asculta, câteva gânduri cu privire la post:

  1. Care este acel post primit de Dumnezeu?
  2. Câte feluri de post sunt?
  3. Cât și când trebuie să postim?
  4. Este sau nu obligatoriu postul?
  5. Beneficiile postului d.p.d.v. spiritual, sufletesc și fizic.

POSTUL!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.