Confruntă Fricile: „Teama de Cuvântul Domnului”, de Remus Runcan

Exod 9:13-35, Psalmi 119:105 

 

Foarte interesant este faptul că teama nu este pomenită în cazul urgiilor până la a șaptea plagă, când Dumnezeu amenință cu grindina, care va ucide oamenii și vitele care nu se vor adăposti.

Aici egiptenii se împart în două categorii: cei ce s-au temut de Cuvântul lui Dumnezeu (v.20) și cei ce nu și-au pus la inimă Cuvântul Domnului (v.21). Era, se pare, o teamă superficială și superstițioasă, care nu i-a ținut prea mult nici măcar pe acei slujitori care și-au adăpostit slujitorii și turmele. Moise, omul lui Dumnezeu, le spune: „dar știu că tu și slujitorii tăi nu vă veți teme de Domnul Dumnezeu”.

Cunoașterea lui Dumnezeu este singura care duce la o teamă profundă de Cuvântul Său, care este „da” și „amin”. Faraon a refuzat să se teamă de Domnul și să asculte de Cuvântul Său și a avut de suferit, pierzându-și fiul în cea de-a zecea urgie.

Cel care se teme de Cuvântul Domnului și îl respectă pe Dumnezeu, ascultă de poruncile Scripturii și le împlinește în fiecare zi. „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea” (Psalmi 119:105). Ia cuvântul ca și un dreptar pentru viața ta și nu uita că ascultarea adevărată nu este ocazională, ci trebuie să fie un mod de viață.

Rugăciune: Tătă ceresc, Te laud că ești un Dumnezeu mare și puternic, iubitor, drept și adevărat. Te rog să pui în mine o teamă autentică de Tine și de Cuvântul Tău. Mă dedic citirii și studierii Bibliei în fiecare zi și vreau să mă supun într-o ascultate deplină și să respect principiile cuvântului Tău, care este dătător de viață. Îți mulțumesc pentru acest dreptar al cunoștinței depline și al adevărului care a ajuns până la mine. Slăvit să fii în veci! Amin.

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, pe Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.