DRAMA „DRUMUL CRUCII” după 15 ani în imagini FOTO și VIDEO!

Ce s-ar întâmpla dacă acum ar trece pe strada mea Isus cu crucea în spate? Cu această întrebare în gând, acum 15 ani în urmă, în inima ceramistului Daniel Leș s-a născut proiectul „Drumul Crucii”. Drumul Crucii redă cronologic ultimele evenimente din viața lui Isus: condamnarea, patimile și răstignirea. În Săptămâna Mare, când cei mai mulți dintre noi ne gândeam la ouă roșii și masa de sărbătoare, ei își dedicau o săptămână din viața lor ca să ne amintească de valoarea Patimilor și Învierii Domnului Isus.

În premieră, echipa de voluntari trăiește acest moment acasă. Iar noi avem ocazia unică să răsfoim imaginile foto și video și să contemplăm la acest moment istoric care a schimbat întreg cursul omenirii.

Isus a pătimit ca noi să trăim veșnic. Ani la rând ei au reconstituit această zi a suferinței lui Isus, arătând parțial drama diabolică prin care a trecut Isus. Cel mai dramatic eveniment din istoria omenirii era reconstituit cu o măiestrie unică pe strările României, ajutându-ne să ne imaginăm prin ce a trecut Isus pentru a plăti păcatul nostru și a ne răscumpăra cu prețul vieții Lui, din moartea veșnică.

De 15 ani actorii și voluntarii ne ajută să revedem și să simțim suferințele Celui ce a plătit cu moartea pentru iertarea noastră. Moartea lui Isus este prețul libertății tale. În săptămâna mare, făți timp să retrăiești alături de Isus – Via Dolorosa. Privim la cei 15 ani cu melancolie și vă provocăm să retrăiți acest moment împreună cu echipa „Drumul Crucii”!

„În Săptămâna Mare, de peste 15 ani v-am obișnuit să ne vedeți pe străzile orașelor din România și anul trecut în Moldova. Ne este dor de voi toți, care în acești ani ați fost implicați în proiectul „Drumul Crucii”. Suntem mulțumitori Lui Dumnezeu pentru toți colaboratorii noștri și pentru toți susținătorii în rugăciune, financiar și sub orice altă formă ați contribuit. Vă dorim cu mult drag ca în această Săptămână Mare, să vă apropiați mai mult de Dumnezeu și să vă lăsați transformați de El. Nu uitați că Isus Hristos S-a jertfit pentru noi și în locul nostru, ca prin pocăință și credință să primim Mântuirea Lui în DAR! Fiți binecuvântați dragilor!”, a declarat liderul lucrării „Drumul Crucii”, Daniel Cociuba.

La fiecare înscenare a drumului spre Dealul Căpățânii, oamenii au înțeles că păcatul lor provoacă durere și moarte. Înscenarea acestei drame atât de reale, transpune realitatea crudă pe care a trăit-o Isus din dragoste pentru fiecare dintre noi. Fețele publicului spun mai mult decât cuvintele.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.