Echipa DRUMUL CRUCII în impresii și imagini FOTO

În tăcerea negrei nopți și în liniștea mormântului, vrem să nu uităm prețul care a fost plătit. Gloria învierii, nu ar fi atât de dulce, nu ar fi atât de copleșitoare fără durerea crudă a patimilor. Ce trăiesc cei ce de 15 ani, în Săptămâna Patimilor intră în rolurile celor care au trăit această dramă în realitate, aflăm din scurtele lor impresii și vrem să vii prezentăm pentru a vă aminti cine vă transmite acest mesaj important an de an, pe străzile României!

Daniel Leș este autorul acestui proiect născut din indiferența și neglijența noastră față de acest măreț har. Atunci când Cristos suporta povara întregului nostru păcat, fiecare dintre noi își vede în ajunul Paștelui de cumpărături fără limite, de mese bogate și tradiții păgâne sau ieftine, care nu au nicio legătură cu Paștele.

„În forfota dinaintea Paștelui, am primit această viziune de a-L arată romanilor pe Cel ce este adevăratul Sărbătorit! Sunt o mâna și un deget îndreptat spre Isus care trebuie sărbătorit și înaintea căruia trebuie să ne închinăm. Interpretez cu mare smerenie rolul Celui ce sa jertfit pentru întreaga omenire!”, declară ceramistul și actorul, Daniel Leș.

De 13 ani, pastorul Daniel Cociuba din Timișoara este cârmaciul dedicat acestui proiect grandios „Drumul Crucii”. În dramatizarea celui mai dureros eveniment din istorie, interpretează rolul centurionului roman, care supraveghează drumul lui Isus spre Dealul Căpățânii.

„Nu vă imaginați ce sentimente ai când organizezi un eveniment atât de important și îl pregătești, anticipând de un an pentru a-l prezenta pe Isus și ce a făcut pentru noi și în locul nostru. De fiecare dată simt o mare dragoste, responsabilitate și pasiune, atât pentru Dumnezeu care m-a mântuit, cât și pentru oamenii care au nevoie de mântuire și pe care Dumnezeu vrea să îi mântuiască! Sunt împlinit și retrăiesc săptămâni întregi după eveniment, oboseala, imaginile, sentimentele și povara aș putea spune în urma celui mai grandios proiect din an. Te rog din suflet, oprește-te, meditează profund la ce a făcut Isus Cristos în locul tău, și la faptul că El întinde o mână salvatoare să te scoată din păcat. Plata păcatului este moartea, despărțirea veșnică de Dumnezeu. Întinde-ți mâna și roagă-L din inimă să te ierte și să te facă copilul Lui.
Dumnezeu să te binecuvânteze”, a declarat pentru ȘtiriCreștine.ro, Daniel Cociuba!

„Toți kilometrii care-i parcurg pe străzile orașelor din România de-a lungul anilor, simt parte din povara Domnului meu pe care ÎL iubesc și Lui am să-I slujesc pe veci cu tot ce sunt!” ne-a împărtășit actorul ce intepretează rolul lui Pilat!

„Sunt fratele lui Dan Leș, sunt salvat de Isus din păcat și fiecare lovitură dată fratelui meu care interpretează rolul lui Isus mă cercetează, mă doare pentru că înțeleg cât de mult a suferit Isus pentru mine!” ne-a împărtășit Ionel Leș, unul din bătăușii care înscenează cruzimea torturilor lui Isus.

Naomi Cociuba este membră activă a echipei „Drumul Crucii” mai bine de 10, încă de pe vremea când era o adolescentă.

„Drumul Crucii este un proiect de impact în primul rând pentru sufletul meu. Am privilegiul an de an să meditez nu câteva minute, nu o zi, ci o săptămână întreagă la mesajul Crucificării și Învierii lui Isus. Eu sunt Fata cu Ulciorul. Fiind Fata cu Ulciorul, mă pot apropia fizic de Isus, pot simți adrenalina și emoția, pot simți durerea sfâșietoare și o profundă empatie, pe care sigur a simțit-o orice om ce ținea la Isus în zilele acelea, care sigur ar fi dorit să îi poată da puțină apă să îi aline setea. În echipa de machiaje nu mai țin minte în ce an am ajuns. Am început de la zero, dar an de an am combinat experiența cu cunoștințele medicale, în prezent medic fiind. Am putut fi alături în trup, suflet, emoții, intelect și practică, calculand punctele de coliziune, locurile loviturilor, încercând să creez cât mai real, anatomic și de impact vizual rănile pe care le-a avut Domnul Isus. E important ca omul să înțeleagă că suntem responsabili de viața noastră, cum o trăim, ce alegem, ce transmitem altora. Actul Domnului Isus, viața fără păcat pe care Acesta a trăit-o trebuie să fie în gândurile noastre. Realizarea faptului că El a murit și a înviat ca toate păcatele noastre să fie iertate este cel mai important lucru pe care trebuie să îl înțelegem și să îl credem. Cristos a înviat!”, ne-a împărtășit Fata cu Ulciorul, Naomi Cociuba.

„Sunt efectiv copleșit și îndrăgostit de dragostea Celui ce a murit în locul meu. Rolul pe care-l joc îmi aduce aminte că și eu l-am răstignit. Aleg să fac parte din acest proiect pentru Isus că mult bine mi-a făcut!”, declară actorul ce interpretează rolul lui Baraba.

„Î-l iubesc pe Isus și ori de câte ori la Cruce, după ce-l ridic pe Dan prietenul meu, mă închin și realizez ce mult a suferit Isus Cristos în locul meu!” ne mărturisește sutașul proiectului.

„Isus mă iubește atât de mult, cum să nu-L iubesc și să nu-I proclam dragostea prin rolul jucat în Drumul Crucii?!” spune scurt unul din soldații care înscenează torturile tragice la care a fost supus Isus.

„Îl iubesc pe Isus că m-a salvat și-L slujesc cu tot ce sunt și tot ce am!”, mărturisește actorul ce interpretează unul dintre cele mai dureroase roluri, preotul care l-a condamnat la moarte pe Isus.

De-a lungul celor 15 ani de existență, proiectul „Drumul Crucii” a implicat în reconstituirea Patimilor lui Cristos aproximativ 200 de voluntari. Aparent o distracție pentru unii, drama „Drumul Crucii” este o misiune dureroasă, copleșitoare din punct de vedere emoțional și spiritual pentru fiecare membru al echipei. Fără dedicare și fără înțelegerea jertfei lui Cristos acești oameni nu ar putea reda atât de autentic suferințele Domnului nostru Isus Cristos. Slujirea lor este atât de importantă, la fel ca și predicarea Evangheliei sau cântarea. Pentru că ei prezintă în stradă cel mai măreț act de dragoste manifestat vreodată față de această omenire.

Drumul Crucii este așa cum spunea odată C.S. Lewis: „Durerea este megafonul lui Dumnezeu pentru a trezi o lume surdă”! Da, jertfa lor și autenticitatea cu care exprimă cruzimea diabolică pe care a trăit-o Isus, ne trezește din amorțirea noastră și ne face conștienți că tot ce suntem, tot ce avem este datorită dragostei Lui desăvârșite.

Un comentariu
  1. Ioel les 19 aprilie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.