Preşedintele Trump anunţă suspendarea temporară a imigraţiei în S.U.A.

Donald Trump a anunţat luni că va semna un decret prezidenţial pentru a „suspenda temporar imigraţia în Statele Unite,” fiind o măsură prin care se doreşte a combate efectele pandemiei de coronavirus şi de a întări economia.

Declaraţia a venit la câteva ore după ce piaţa de capital americană s-a prăbuşit iar preţul petrolului a devenit negativ, pentru prima dată în istorie.

„În urma atacurilor din partea Inamicului Invizibil, şi din nevoia de a proteja locurile de muncă pentru minunaţii cetăţeni americani, voi semna un decret prezidenţial pentru a suspenda imigraţia în Statele Unite,” a scris preşedintele pe Twitter.

Conform unor informaţii din partea Departamentului de Securitate Internă, „există peste 22 de milioane de americani care au rămas fără slujbă şi numărul acestora creşte din cauza Covid-19”, lucru care l-a motivat pe preşedinte să acţioneze.

Din cauza coronavirusului, aproape toate solicitările de viză, inclusiv vize de imigrare, sunt suspendate de mai multe săptămâni.

În afară acestei interdicţii, Statele Unite au activat deja mai multe restricţii. Autorităţile americane au convenit atât cu Canada şi Mexic pentru a extinde restricţiile la frontiera pentru încă 30 de zile, până în a doua jumate a lunii mai.

Totuşi, persoanele cu vize temporare, studenţii şi oamenii de afaceri sunt exceptaţi, la fel şi personalul ce asigură servicii de urgenţă.

Călătoriile din toate zonele roşii, incluzând mare parte din Europa, Iran, Coreea de Sud şi China sunt blocate.

Peste 800.000 de americani au fost infectaţi de Covid-19 şi s-au înregistrat mai mult de 40.000 de decese. Guvernul american a anunţat luni că va continua să expulzeze migranţii care sunt prinşi la graniţa cu Mexicul, pentru încă cel puţin o lună ca răspuns la epidemia de coronavirus.

La câteva ore după declaraţia preşedintelui Trump, Joe Biden contracandidatul său din partea Partidului Democrat la alegerile de la sfârşitul acestui an a spus unei mulţimi din statul Iowa că americanii „au nevoie de un preşedinte în cuvintele căruia să poată avea încredere şi care se va comporta raţional…Aceasta nu este o perioadă bună pentru ca parcursul lui Donald Trump încărcat cu cu isterie, xenofobie şi instigări să primeze în dauna ştiinţei.”

Sursa: Fox News

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.