Confruntă Fricile. „Teama asociată prezenței lui Dumnezeu”, de Remus Runcan

Exod 19:10-25 

Unii oameni nu realizează ce înseamnă prezența lui Dumnezeu, cât de înfricoșătoare este manifestarea Lui cu putere și care sunt pregătirile pe care trebuie să le facă un om pentru ca să nu fie spulberat de această prezență.

Când Dumnezeu a dat cele 10 porunci poporului Israel, El a dorit să îi dea credit slujitorului Său Moise (v.9). De aceea a ales să coboare pe muntele Sinai. Timp de două zile poporul trebuia să se sfințească, să-și spele hainele (v.10), să nu depășească limitele de apropiere trasate de Dumnezeu (v.12) și să se abțină de la relații sexuale (v.15). Chiar și în aceste condiții “poporul a fost apucat de spaimă” (v.16), iar de la poalele muntelui ei au văzut efectele prezenței lui Dumnezeu: foc, fum dens și muntele clătinându-se cu putere. Atunci Moise s-a suit pe munte în prezența lui Dumnezeu care i-a dat legea, cele 10 porunci, scrise pe table de piatră. Acestea sunt pietrele de temelie pentru legile din majoritatea statelor lumii.

Prezența reală a lui Dumnezeu în lume este însoțită de o teamă sfântă în inimile oamenilor. Dumnezeu este fără păcat, el este Lumină orbitoare, drept în tot ce face, desăvârșit în toate deciziile Sale și datorită diferenței dintre noi și El ne apucă teama de fiecare dată când ne apropiem de El.

Rugăciune: Ce mare ești tu Doamne și ce mare este numele Tău pe tot pământul. Cerul și cerurile cerurilor nu pot să te cuprindă! Ești sfânt, sfânt, sfânt…! Mă închin cu reverență înaintea Ta și îți mulțumesc pentru poruncile Tale, care sunt clare și care nu sunt grele. Ajută-mă să mă tem de Tine și să le păzesc, ca să pot îndeplini chemare Ta de a fi sfânt așa cu Tu ești sfânt! Îți mulțumesc că mi-ai dat Duhul Sfânt, cel care mă asistă în acest proces de sfințire, înspre desăvârșire. Amin!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, pe Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.