DESCARCĂ PDF – 30 de zile 2020 | „Noi curente și mișcări religioase în viața și închinarea Lumii Islamice”

În ediția 2020 a proiectului „30 de zile de rugăciune pentru Lumea Musulmană” facem cunoștință cu „Noi curente și mișcări religioase în viața și închinarea lumii islamice”. Cunoaștem mișcări și grupuri culturale din opt regiuni cheie ale lumii, care au dat naștere la comunități importante și direcții noi în dezvoltarea și modernizarea islamului.

La fel ca și diversitatea denominațională din creștinism, islamul are o diversitate de curente și confesiuni care îi diferențiază ca și gândire, port, tradiții și practici religioase.

În perioada, 24 aprilie – 23 mai vă invităm să descoperiți împreună cu noi sufiștii din Turcia, Wahhabismul – o mișcare conservatoare în ramura sunită a islamului, Tablighi Jamaat „Societatea pentru răspândirea credinței” – cea mai mare organizație musulmană din lume, Coraniștii considerați de majoritatea musulmanilor niște eretici, Mișcarea „Daudi Bohra”, o sectă din cadrul ramurei „Shia” a islamului, emanciparea femeilor în Arabia Saudită, Mișcarea Națiunea Islamului în Statele Unite ale Americii, Mișcarea Deoband Mandrasa adepții căreia se consideră cei mai puri musulmani suniți, Musulmanii Progresiști și Musulmanii din Kahsmi, Taiwan sau Londra și multe alte mișcări religioase, politice și culturale care dau naștere la comunități musulmane peste tot în lume.

De ce este importantă să le cunoaștem modul de gândire, crezul și nevoile? Pentru că atunci când le cunoaștem conceptul despre lume și viață, cultura și obiceiurile, putem să le împărtășim Vestea Bună în limbajul dragostei lor. Și după cum spune proverbul popular: „Dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed”, acum mai mult ca niciodată, musulmanii sunt mai aproape de noi. Este important să ne deschidem inima, să îi iubim așa cum i-a iubit Cristos, să îi purtăm în rugăciunile noastre și să le împărtășim Puterea Evangheliei capabilă să îi transforme, să îi vindece, să îi aducă în Împărăția Celui care a spus ferm: „Eu sunt calea, adevărul și viața, nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”!

Descărcați Ediția 2020 a proiectului 30 de zile de rugăciune pentru Lumea Musulmană și fiți un misionari prin rugăciune. Urmăriți zilnic ȘtiriCreștine.ro și împărtășiți cu prietenii dvs pe Facebook și alte rețele de socializare aceste nevoie de rugăciune pentru Lumea Musulmană. Fiți părtași la lărgirea Împărăției Evangheliei prin rugăciune împreună cu noi!

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.