Unul din opt creștini sunt persecutați în toată lumea

Potrivit ONG-ului „Open Doors”, peste 260 de milioane de creștini au fost persecutați în toată lumea în 2019, rezultând faptul că unul din opt creștini au avut de-a face într-un fel sau altul cu persecuția. Aceste cifre sunt preluate din Indexul Mondial de Persecuție asupra Creștinilor, publicat de organizație pe 15 ianuarie 2020.

Numărul creștinilor persecutați a crescut pentru al șaptelea an consecutiv. ONG-ul olandez definește persecuția creștinilor drept „orice ostilitate față de o persoană sau o comunitate, motivată de identificarea persoanei respective cu persoană lui Isus Hristos”. Această tendință ascendentă poate fi explicată în special prin radicalizarea societăților, mai ales în India (care se află pe poziția a 10-a în index), unde din ce în ce mai mulți creștini sunt afectați de politică naționaliștilor hinduși, potrivit „Open Doors”.

De cinci ori mai multe biserici vizate

Organizația listează, de asemenea, principalele țări în care persecuția asupra creștinilor nu este privită cu foarte mare importanță, rămânând aceleași ani de zile. Primele cinci sunt Coreea de Nord, Afganistan, Somalia, Libia și Pakistan.

Și atacurile asupra clădirilor Bisericilor sau diferitelor organizații creștine au crescut considerabil. De cinci ori mai multe biserici au fost vizate în 2019 decât în ​​2018.

Cu toate acestea, numărul creștinilor uciși este în scădere, 2.983 de creștini au pierit în urma persecuțiilor în indicele din 2020, comparativ cu 4.305 în 2019. Pentru al cincilea an consecutiv, Nigeria este cap de lista în ce privește numărul de creștini care au murit din cauza a credinței lor.

Această persecuție împotriva creștinilor ia multe forme, explică Patrick Victor, directorul Doors Open, la Vatican News. El denunță în special persecuția invizibilă care-i poate lovi pe creștini, de exemplu, „în India, există un limbaj dublu, pe de o parte vor să ne spună că totul este bine, iar pe de altă parte,  încearcă să îl convingă prin orice mijloace pe creștinul care are origini hinduse să rămână hindus”.

O altă observație a „Open Doors” este că situația rămâne extrem de dificilă pentru persoanele care aleg să se convertească la creștinism. Ei sunt cei care suferă cea mai mare prigoană. În multe țări și în multe familii, această convertire este văzută că o abandonare a culturii, un abandon al islamului, hinduismului, etc, iar acest abandon duce adesea la atacuri sau crime asupra persoanei.

Sursa |  Cath.ch | OpenDoors

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.