30 de zile 2020 | Ziua #2: Sufismul în Turcia

Mișcarea numită Sufism este răspândită în multe părți ale lumii islamice. Aceasta a apărut la scurt timp după ascensiunea islamului și subliniază dimensiunea interioară și spirituală a credinței musulmane. Sufișii (numiți și derviși) caută să ajungă la o legătură cu divinul prin practici ale sacrificiului de sine sau prin forme extatice de meditație, cum ar fi vorbirea sau dansul, până ajung în transă. Un exemplu în acest sens sunt dervișii Mevlevi din Turcia și dansul lor învârtit.

Fiecare Sufi este membru al unui ordin format de către un maestru, care este considerat a fi un descendent al profetului Mohamed. Sufismul este interzis în anumite țări deoarece este activ și politic, însă el există și prosperă peste tot în lumea musulmană. În Turcia, ordinul Naqshbandi Sufi este unul foarte important și a influențat mulți lideri politici.

Scopul final al unui Sufi este acela de a se îmbarca într-o călătorie pentru a se elibera de lucrurile din această lume, ca să se poată concentra pe iubirea de dumnezeu. Sub îndrumarea maestrului, un Sufi începe prin a respecta legea (sharia), care include cei cinci piloni ai islamului. Sfârșitul călătoriei îl reprezintă cunoașterea perfectă și „o viziune a lui dumnezeu.”

Cum să ne rugăm:

  1. Rugați-vă pentru Sufiși să găsească în Isus conexiunea divină pe care o caută. (2 Petru 1:3-5).
  2. Între cei 80 de milioane de oameni care locuiesc în Turcia, există câteva mii de credincioși care provin din familii musulmane, dar l-au găsit pe Hristos. Rugați-vă ca ei să reușească să își împărtășească credința într-un mod eficient cu musulmanii sufiși.
  3. Meditați la Psalmul 36:5-9 și rugați-vă pentru musulmanii Sufi și pentru cei influențați de ei.

1 comentariu

  1. Michael 28 aprilie 2020

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.