Confruntă Fricile: „Teama de vocea lui Dumnezeu”, de Remus Runcan

Exod 20:18-21, Psalmul 29:3-9 

Vocea lui Dumnezeu nu este întotdeauna un susur blând, glasul Lui este de multe ori puternic, măreț, face să țâșnească flăcări de foc, face să se cutremure pustia, glasul Domnului sfărâmă cedrii.

Când Dumnezeu a dat legea, poporul care stătea la poalele muntelui Sinai „auzea tunetele  și sunetul trâmbiței” și în plus „vedea flăcările și muntele care fumega” (v.18). Acest lucru l-a făcut pe popor să tremure de frică și să-i ceară lui Moise să fie el intermediarul prin care Dumnezeu să le vorbească.

Moise nu dorește să-i înfricoșeze, ci dimpotrivă îi liniștește spunându-le „nu vă înspăimântați” (v20). El le descoperă și scopul avut de Dumnezeu prin această vorbire directă cu întreg poporul Lui și anume: „Dumnezeu a venit tocmai ca să vă pună la încercare și să aveți frica Lui înaintea ochilor voștri, pentru ca să nu păcătuiți.” (v.20)

Antidotul împotriva păcatului este teama de Domnul, cel ce o are trăiește cu atenție, se ferește de păcat, iar când păcătuiește vine cu rugăciune de mărturisire pentru a primi iertare din mâna lui Dumnezeu care „este îndurător și milostiv, îndelung răbdător și bogat în bunătate.” (Psalmul 103:8) Dacă omul se căiește și se lasă de gândurile lui rele, Dumnezeu are milă de el pentru că El „nu obosește iertând” (Isaia 55:7)

Rugăciune: Îți mulțumesc Doamne pentru că Tu vorbești, când într-un fel, când în altul, iar eu vreau să iau seama la vorbirea Ta. Ajută-mă să-ți recunosc vocea Ta și să mă tem de Tine pentru a putea sta departe de păcat. Te rog să mă ajuți să stau tare în fața ispitelor prin puterea sângelui vărsat pe cruce de Domnul Isus! Vreau să trăiesc în duhul și să umblu în curăție, în dragoste și în adevăr. Amin!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, pe Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.