FRANȚA: Consiliul Național al Evanghelicilor din Franța în videoconferință cu Emmanuel Macron

Consiliul Național al Evanghelicilor din Franța (CNEF) a participat la o consultare cu președintele Republicii, Emmanuel Macron, și cu alți lideri religioși, în cadrul unei videoconferințe în data de 21 aprilie, în prezența ministrului de interne Christophe Castaner.

Prin directorul general Clément Diedrichs, CNEF a abordat mai multe puncte sensibile pentru evanghelici cum ar fi: căsătorii, acțiuni sociale, tineret, atenție specială persoanelor în vârstă etc.

Clément Diedrichs a adus în discuție și „discriminarea de care a avut parte atât Biserica ‘Porte Ouverte’ din Mulhouse (care se consideră a fi focarul coronavirusului în Franța) cât și alți creștini evanghelici din Franța”, a declarat CNEF într-un articol pe blogul acestora.

Christophe Castaner a amintit faptul că președintele Emmanuel Macron a susținut încă de la prima întâlnire avută cu cultele evanghelice din 23 martie, „un discurs ferm pentru prevenirea stigmatizării”.

CNEF a menționat de asemenea dorința mai multor cupluri de a se putea căsători civil, măcar într-un cerc restrâns și fără un număr mare de persoane. S-a discutat și marea problemă a creștinilor evanghelici din Franța, și anume redeschiderea bisericilor. Dacă Emmanuel Macron a spus că lăcașurile de cult vor rămâne închise și după 11 mai, ziua anunțată că fiind ziua începerii „perioadei de relaxare” a restricțiilor, problema va fi revizuită trei săptămâni mai târziu, în funcție de rezultatul graficului de stopare al pandemiei. În timp ce unele adunări s-ar putea redeschide la jumătatea lunii iunie, ținându-se cont în continuare de măsurile de distanțare în vigoare, niciun eveniment major nu se va putea realiza în această vara.

În numele CNEF, Clément Diedrichs a cerut ca păstorii să poată ieși din locuințe fără nicio restricție, „pentru a răspunde nevoilor individuale ale membrilor comunităților creștine evanghelice cât și ale tuturor celorlalți oameni”. Răspunzând interogatoriului CNEF privind taberele de vară, ministrul Christophe Castaner a lămurit că „vacanțele de vară nu vor fi că și cele de dinainte” și că un cadru va fi specificat în două săptămâni de la dată videoconferinței din 23 Aprilie.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că măsurile de izolare vor fi prelungite până pe 11 mai, iar evenimentele publice sunt interzise până la jumătatea lui iulie.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, spune că este vital ca oamenii să rămână în casele lor cel puțin până pe 11 mai: „Adunările publice, restaurantele, cafenelele, hotelurile, teatrele, săile de spectacol, cinematografele și muzeele rămân închise în acest moment.

Festivalurile și evenimentele care adună un public numeros ar putea să fie reluate la jumătatea lui iulie. La jumătatea lunii mai vom evalua situația și vom reveni cu alte detalii”, a spus Macron, citat de Get French Football News.

În Franța s-au înregistrat până acum 136.779 de cazuri de COVID-19, dintre care 4.188 în ultimele 24 de ore. Mai multe decât în Spania sau Italia. Aproape 15.000 de francezi și-au pierdut viața până în acest moment.

SURSA | Evangueliques.info

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.