Confruntă Fricile: „Teama de oamenii lui Dumnezeu”, de Remus Runcan

Exod 34:1-10, 29-30 

Uneori suntem dornici să întâlnim oameni ai lui Dumnezeu, oameni puternici ai rugăciunii și ai credinței, oameni cu daruri speciale de cunoștință, de proorocie, dar după ce îi căutăm și îi găsim parcă ne apucă teama, oamenii aceștia ne citesc așa cum suntem și nu cum am vrea noi să ne prezentăm.

După ce Moise taie al doilea rând de table de piatră și urcă cu ele pe munte, Dumnezeu își strigă numele (v.6-7) în revelare a caracterului Său. El se definește ca fiind plin de îndurare, milostiv, încet la mânie, plin de bunătate și credincioșie, iubitor peste generații, iertător, dar drept în tot ce face. De aceea El nu poate socoti pe cel vinovat drept nevinovat și de aceea pedepsește fărădelegilor până la trei sau patru generații. Domnul face un legământ de exclusivitate, iar poporului i se cere loialitate deplină. Dumnezeu promite că va face minuni nemaiauzite (v.10), iar lui Moise îi promite că prin el, ca și om al Său, El va face „lucruri înfricoșătoare”. Imediat după ce Moise coboară de pe muntele Sinai, cu pielea feței strălucindu-i, el inspiră teamă semenilor (v.30) și aceasta fiindcă Moise începea să semene cu Dumnezeu.

Când ne întâlnim cu Domnul într-o părtășie intimă începem să semănăm cu El și câștigăm respectul semenilor noștri.

Rugăciune: Doamne Tu ești îndurător și milostiv, plin de bunătate și de credincioșie, iubitor de oameni, încet la mânie, iertător și drept în toate hotărârile Tale. Te ador, te iubesc și te slăvesc! Îți mulțumesc pentru Fiul Tău Isus Hristos, care este chipul Dumnezeului nevăzut și aș vrea să seamăn cu El. Aș vrea să fiu omul Tău în această generație, fiind un exemplu care să arate teamă de Tine și respect față de autoritate și față de oamenii Tăi. Ajuta-mă la lucrul acesta!Amin!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, pe Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.