Confruntă Fricile: „Teama de a atinge drepturile celor defavorizați”, de Remus Runcan

Leviticul 19:11-18, Matei 7:12 

Există multe recomandări biblice care ar trebui să guverneze relațiile dintre oameni. Citind acest text încerc să-mi imaginez lumea dacă ar respecta doar aceste porunci: o lume în care oamenii să nu fure, să nu se mintă, să nu se înșele, să nu-și asuprească aproapele, ci oamenii să fie corecți, drepți, nepărtinitori, să nu bârfească și să nu se ridice împotriva vieții. Ce extraordinar ar fi pământul dacă ar fi un loc în care să nu existe ură, iar oamenii să se mustre cu scop corectiv, cu dragoste; în care să nu existe răzbunare și nici amărăciune și oamenii să se iubească unii pe alții așa cum se iubesc pe ei înșiși.

Acesta este contextul în care apare frica pentru prima dată în cartea Leviticul. În versetul 14 ni se spune să nu vorbim de rău pe un surd și să nu-l împiedici pe un orb „ci să te temi de Dumnezeul tău”.

Într-o societate concurențială și individualistă ca a noastră, într-un capitalism sălbatic în care cel mai puternic îl zdrobește pe cel mai slab și cel mai mare îl înghite pe cel mai mic, cred că este nevoie să revenim la cuvintele Scripturii. Ea ne învață să-i iubim pe cei defavorizați fără a profita de ei, ci iubindu-i cum ne iubim pe noi înșine.

Rugăciune: Doamne Isuse, îți mulțumesc pentru reducerea legii la un singur principiu scurt și practic: „tot ce voiți să vă facă oamenii, faceți-le și voi la fel” (Matei 7:12). Vreau s-mi dai înțelepciune și putere, prin Duhul Sfânt, să pot fi o lumină în lume, iubind cu iubirea Ta, respectând pe cei defavorizați, pe cei bolnavi fizic, psihic, spiritual. Ajută-mă să manifest cu adevărat teamă de Tine și să fiu un sprijin pentru orfani și pentru văduve, pentru străini și pentru nevoiași! Amin.

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, pe Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.