30 de zile 2020 | Ziua #7: Tablighi Jamaat

Bishwa Iztema – cea mai mare adunare anuală a musulmanilor în Tongi, Bangladesh (Photo by Jubair1985)

Având peste 80 de milioane de membri, Tablighi Jamaat „Societatea pentru răspândirea credinței” este cea mai mare organizație musulmană din lume.

Ei sunt prezenți în peste 150 de țări, inclusiv în Etopia, Africa de Sud, SUA și Nepal. Focalizarea lor este să ajungă la cât mai mulți musulmani nominali, de aceea nu sunt așa cunoscuți în cercurile creștine.

Ei nu se angajează politic, în schimb cred că societatea se va îmbunătăți dacă musulmanii vor trăi pe deplin în conformitate cu așteptările islamului în orice acțiune, inclusiv în aspectul lor exterior și în interacțiunea cu alți oameni. Cea mai mare adunare anuală a lor, o ijtima, are loc în Bangladesh, și atrage aproximativ cinci milioane de musulmani în fiecare an (cu două milioane mai mult decât pelerinajul Hajj la Mecca). Există și alte adunări care au loc în mod regulat peste tot pe glob.

În Europa, sediul central al Tablighi Jamaat este în Marea Britanie. Acolo, adepții sunt învățați cum să trăiască în conformitate cu principiile organizației și sunt trimiși în călătorii de scurtă durată pentru a predica.

Anwar a călătorit din Australia pentru a petrece două luni la sediul fondator al Tablighi Jamaat în Delhi, India. A petrecut acel timp împreună cu alți oameni din întreaga lume, învățând mai multe despre credința lor și mergând în excursii de predicare în locurile unde musulmanii nu trăiau conform modului de viață strict al musulmanilor sunni, pe care Tabighi Jamaat îl predică. Știa că acest lucru îl va echipa pentru întoarcerea lui și a apreciat această experiență profundă de conectare cu alți tineri musulmani. Simplitatea vieții în timpul excursiilor de predicare a fost, însă, o adevărată provocare.

Cum să ne rugăm:

  1. Roagă-te ca râvna printre membrii Tablighi Jamaat să devină înrădăcinată în fântâna vieții. (Psalmul 36:9)
  2. Întânirea anuală ijtima în Bangladesh are loc în ianuarie și adună o mulțime enormă de oameni, ceea ce produce multe complicații logistice. Roagă-te pentru siguranța participanților, a organizatorilor și a comunității locale.
  3. Roagă-te pentru cei ce au hotărât să meargă și să ducă Evanghelia printre membrii Tablighi Jamaat, ca ei să fie eficienți în mărturisirea lor. (Fapte 1:8)

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.