Confruntă Fricile: „Teama de a înșela”, de Remus Runcan

Leviticul 25:8-21. Apocalipsa 12:9 

Niciunui om nu-i place să fie înșelat și totuși prea mulți dintre ei, într-un fel sau altul, o fac. Oamenii se înșală în afaceri, înșală statul neplătindu-și impozitele, soții se înșală fiind infideli partenerilor, mulți oameni încercând să-L înșele chiar pe Dumnezeu cu zeciuielile lor. Aceste lucruri se întâmplă frecvent, iar fiecare înșelător speră să nu fie prins.

În contextul anului de veselie, an în care fiecare persoană din Israel reintră în moștenirea proprietăților părintești, chiar dacă, nevoit fiind, a vândut parte din această moștenire. Vânzarea era doar a numărului de secerișuri (v.16). În acest context, de două ori, Dumnezeu le-a cerut să nu înșele pe aproapele lor (v.14,17). Aici găsim și o motivație puternică pentru fiecare credincios pentru care să nu înșele cu nici un chip, niciodată și anume: „teama de Dumnezeu” (v.17). Diavolul este cel ce înșală; el și îngerii lui ispitesc oamenii să încerce calea înșelăciunii.

Versetele 18 și 19 vorbesc despre o situație ideală să locuiești „fără frică în țară”. Dacă popoarele s-ar teme de Domnul ei nu ar mai înșela, între oameni ar domni încrederea, iar Dumnezeu ar da binecuvântarea (v.21). Lumea aceasta are suficient spațiu pentru toți și suficiente resurse pentru fiecare. Haideți să le folosim gândindu-ne nu numai la noi, ci și la semenii noștri!

Rugăciune: Tată, mi-aș dori să trăiesc în teamă sfântă de Tine și în același timp să fiu binecuvântat. Te rog să mă ajuți să fiu corect, să muncesc cinstit fără a înșela pe semenii mei și fără a încerca în nesăbuința mea să te înșel pe Tine. Știu că Tu ai spus că îi urăști pe cei care înșeală (Psalmul 5:6) de aceea vreau să mă depărtez de orice formă de înșelăciune pentru a fi iubit de Tine. Te iubesc Tată, Fiule și Duhule Sfânt. Amin!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, pe Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.