Firma de avocatură Liberty Counsel lansează campania „ReDeschide Biserica Duminică” (VIDEO)

A Douglas County Sheriff officer drives through the parking lot at Heritage Baptist Church near Lawrence, Kansas, Sunday, April 19, 2020. A federal judge has blocked Kansas from limiting attendance at in-person religious worship services or activities to 10 or fewer congregation members to check the spread of the coronavirus. (AP Photo/Orlin Wagner)

Andreea Morris, reporteră în cadrul trustului creștin de presă CBN News, relatează despre inițiativa reputabilei firme de avocatură Liberty Counsel, cea din care face parte avocatul româno-american Horațio „Harry” Miheț, de a încuraja bisericile să-și deschidă porțile și de a își reîncepe activitatea religioasă. Vă readucem aminte că aceeași firmă de avocatură a câștigat recent în cazul pastorului bisericii The River at Tampa Bay, care a fost arestat de către adjuncții șerifului din Hernando County pentru că a organizat o slujbă religioasă în contextul COVID 19. Vezi cazul pastorului din Florida AICI!

Pe măsură ce virusul COVID-19 continuă să persiste în SUA, grupul avocaților pentru păstrarea și asigurarea drepturilor religioase Liberty Counsel îndeamnă bisericile să se redeschidă și să înceapă să se închine din nou în persoană în acest weekend.

„ReOpen Church Sunday” (ReDeschide Biserica Duminică) este planificată pentru această duminică, 3 mai, care se aliniază și cu Ziua Națională de Rugăciune din 7 mai. Bisericile care participă la inițiativă vor trebui să practice măsuri de igienizare corespunzătoare și să urmeze recomandările instrucțiunilor de distanțare socială.

Mat Staver, fondatorul Liberty Counsel, a spus: „Există o mulțime de modalități practice prin care bisericile pot începe să gândească prin procesul de redeschidere și, în același timp, protejând sănătatea tuturor participanților săi în comunitate – și apoi oferind alte opțiuni alternative.”

Opțiunile de servicii în persoană includ un număr limitat de congreganți care se adună în interiorul bisericii, sau în parcarea bisericii pentru membrii care preferă să stea în afara bisericii.

Serviciile bisericești online ar fi în continuare oferite adulților mai în vârstă și persoanelor de orice vârstă care au condiții grave de sănătate. Bisericile sunt sfătuite să igienizeze lăcașurile de cult și să verifice temperatura fiecărui congregant la intrare.

„Încurajăm acest lucru pentru a începe procesul de redeschidere, nu pentru a umple sanctuarele la capacitate maximă”, a spus Staver.

Relansarea serviciilor bisericești în persoană se referă la liniile directoare ale administrației Trump pentru „Deschiderea Americii din nou”. Schița propune trei faze pe care statele să le urmeze pe măsură ce dezleagă ordinele de blocare.

Faza 1 pentru redeschiderea economiei americane este programată să înceapă pe 1 mai, dar unele state ar putea redeschide mai devreme. Faza întâi include biserici.

Abordarea în trei etape se bazează pe avizul experților în domeniul sănătății, care va ajuta oficialii de stat și locali să își redeschidă economiile, să le permită oamenilor să se întoarcă la muncă și să continue să protejeze viețile americane.

„Ordinele guvernatorilor statelor americane STAI-ACASĂ au închis bisericile într-un moment de cea mai mare nevoie, și trebuie să se redeschidă pentru a răspunde nevoilor tot mai acute ale comunității. Bisericile sunt acum mai esențiale ca niciodată pentru a aduce mângâiere, speranță și ajutor oamenilor pe care îi slujesc”, a spus avocatul șef Mat Staver.

Vedeți mesajul integral și apelul către biserici în apelul lui video de mai jos.

Sursa: Tribuna Românească US

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.