Platforma Vimeo închide contul unei organizaţii creştine pentru acuzația de răspândire de ură

Website-ul de streaming video Vimeo a cenzurat o organizaţie creștină pro-familie din Statele Unite după ce aceasta a fost acuzată că răspândeşte „ură”.

American Family Association (AFA) a spus că a fost informată de către Vimeo că i se va închide contul, pentru că ei nu vor permite găzduirea unui cont dacă proprietarul acestuia este membrul unui „grup de ură sau terorist.”

Preşedintele AFA Walker Wildmon a acuzat website-ul că restricţionează libera exprimare şi că cedează presiunii din partea Southern Poverty Law Center (SPLC), un ONG care a lansat acuzaţia de ură.

AFA îşi descrie misiunea sa ca fiind aceea de „a informa, echipa şi împuternici oamenii, de a întări fundamentele morale ale culturii americane şi de sprijini biserica din America şi din toată lumea pentru a împlini Marea Trimitere.”

Wildmon a declarat: „Au închis canalul nostru video fără ca noi să fi primit o explicaţie rezonabilă a acestei decizii şi fără nici drept de apel, precum și fără posbilitatea ca noi să ne putem apăra credibilitatea.”

„Vimeo a adus prejudicii American Family Association prin limitarea dreptului la libera exprimare şi prin ostilitate la adresa noastră datorită credinţei religioase.”

Vicepreşedintele executiv al AFA Ed Vitagliano a declarat: „Vimeo a caracterizat credinţa creştină ca fiind plină de ură pentru că Biblia învaţă că relaţiile sexuale în afara căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie reprezintă păcat. Şi da, aici sunt incluse şi relaţiile homosexuale.”

„Aceasta este învăţătura creştină de 2.000 de ani. Ostilitatea împotriva religiei de care dă dovadă Vimeo este îngrijorătoare şi respingem această cenzură impusă în mod nedrept.”

SPLC este o organizaţie care şi-a făcut o misiune din a expune grupurile extremiste, însă a fost acuzată că îşi foloseşte influenţa pentru a denigra organizaţiile care nu îi împărtăşesc vederile politice.

În 2012 o persoană înarmată a atacat sediul Family Research Council – o altă organizaţie creştină americană – împuşcând un agent de pază. Atacatorul şi-a motivat ulterior gestul spunând că l-a planificat după ce a citit pe website-ul SPLC că organizaţia creştină este un grup de ură care se opune căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.

Sursa: The Christian Institute

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.