30 de zile 2020 | Ziua #8: Coraniștii

Cei mai mulți musulmani consideră că există trei părți esențiale ale legii islamice: coranul, sunnah și hadithul.

  • Coranul este revelația primită de profetul Mohamed.
  • Sunnah este o colecție de cuvinte, fapte și observații înregistrate ale profetului Mohamed.
  • Hadithul este o colecție de șase cărți de povestiri spuse de alți oameni despre viața lui Mohamed.

Memorarea, interpretarea și aplicarea acestor texte îi păstrează foarte bine ocupați pe învățații musulmani.

Un bărbat musulman citind Coranul într-o moschee din Cairo, Egipt.

Coraniștii, numiți și „Supușii”, sunt o mișcare în islam care crede că Coranul este singura sursă de îndrumări și legi religioase din islam. Astfel, ei resping autoritatea Hadithului și a Sunnei. Deși recunosc rolul profetului Mohamed în revelația Coranului, ei nu consideră că Sunnah sau Hadithul ar fi scrieri valide sau necesare pentru interpretarea cuvintelor sale.

Coraniștii privesc cu ochi critici practicarea venerării lui Mohamed, o practică pe care ei o consideră nepotrivită. Ei consideră că musulmanii de rând practică idolatria prin această reverență a lor. Coraniștii nici nu îl includ pe Mohamed în tradiționala lor Shahadah (declarație de credință).

Majoritatea musulmanilor îi consideră pe coraniști niște oameni induși în eroare sau chiar eretici, care resping o parte majoră a doctrinei islamice – importanța profetului Mohamed, ca model de urmat și exemplu viu al trăirii islamului în viața de zi cu zi. Ideologia coranistă a luat ființă încă de pe vremea lui Mahomed, dar a câștigat în popularitate în secolul al XX-lea. Există societăți coraniste în majoritatea regiunilor cu o populație mare de musulmani, iar acestea sunt tolerate în măsuri variate.

Cum să ne rugăm:

  1. Coraniștii caută adevărul în Coran. Roagă-te ca ei să Îl vadă pe Isus cel Viu, mai mult decât în textele coranului și să Îl caute pe El.
  2. Roagă-te pentru „Supuși” cu versetele din Proverbe 3:5-6.
  3. Roagă-te ca Dumnezeu să îi binecuvinteze pe acești musulmani care caută cu seriozitate o sursă clară de îndrumare și revelație.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.