Confruntă Fricile: „Teama de a lua dobândă”, de Remus Runcan

Leviticul 25:35-46, Proverbe 22:7

Este foarte cunoscut spiritul antreprenorial al evreilor. Dumnezeu nu este împotriva celor bogați pentru că sunt bogați, nici nu a interzis afacerile și nici profitul din afaceri ilicite, dar are ceva împotriva dobânzii și cred că aceasta se datorează ușurinței cu care se pot face bani din dobânzi. Scriptura este împotriva dării de bani cu dobândă, iar motivația este teama de Dumnezeu (v.36, 43).

Psalmul 15 ne spune că cel care va locui în cortul Domnului are printre calități și aceea că: „el nu-și dă banii cu dobândă”, iar „cel ce se poartă așa nu se va clătina niciodată” (v.6).

Ca și persoane fizice nu suntem îndreptățiți în nicio situație să împrumutăm bani cu dobândă, bineînțeles dacă într-adevăr ne temem de Dumnezeu. În cele din urmă și cel care ia bani cu dobândă se expune pericolului de a deveni „rob”; o perspectivă care ar trebui să ne înspăimânte și să ne facă să devenim extrem de atenți atunci când trebuie să decidem să ne îndatorăm pentru a avea anumite lucruri pe care nu ni le permitem la un anumit moment în viață. Nu ar trebui să uităm cuvintele înțeleptului Solomon „Cel ce dă cu împrumut  este robul celui ce dă cu împrumut” (Proverbe 22:7).

Rugăciune: Tată drag, înțeleg acum că Tu nu ești de acord cu dobânda și de aceea aș vrea să mă păzești de tentația de a-mi da banii cu dobândă, dar și de tendința de a mă împrumuta. Aș vrea să mă ajuți să fiu mulțumit cu ceea ce am și să nu îmi asum riscuri majore în încercarea de a câștigă mult într-un timp scurt prin împrumuturi cu dobândă. Vreau să respect poruncile Tale și să mă tem; să mă feresc de tot ceea ce pare că este rău. Dă-mi, te rog, Duhul Tău care să-mi fie sfetnic și care să mă călăuzească în tot adevărul! Amin.

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, pe Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.