Jurnal de Rugăciune: Alianța Globală Wycliffe sărbătorește 40 de ani de slujire în traducerea Bibliei!

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Maroc
După calendarul lunar, în luna aprilie ne rugăm pentru surzii din Maroc, neatinși cu Evanghelia și care nu au nici un fragment din Biblie tradus în limbajul semnelor. Rugați-vă ca surzii creștini să folosească internetul pentru a conduce pe surzii din Maroc la Domnul Isus. Rugați-vă ca materialele creștine în limbajul semnelor să le arate surzilor din Maroc calea mântuirii. Rugați-vă pentru mai mulți specialiști în limbajele semnelor care să-i ajute pe surzii din Maroc.

Impactul COVID-19 asupra organizațiilor care trimit personal: Global
Lucrătorii organizațiilor din Alianță care trimit personal se află în multe țări din întreaga lume. Liderii unora dintre aceste organizații au solicitat personalului să se întoarcă în țările lor de origine. Unii au ales să rămână în țările lor de slujire, unele țări neavând o îngrijire medicală bună. În unele cazuri, oamenii nu se pot întoarce în țările de origine din cauza granițelor închise și a lipsei de transport. Rugați-vă pentru lucrătorii departamentului Resurse Umane din fiecare organizație a Alianței care încearcă să sprijine personalul în fiecare context. Cereți-I lui Dumnezeu înțelepciune, deoarece încearcă să ofere sfaturi înțelepte și sprijin emoțional.

Învățare în timpul carantinei: Filipine, Israel
Rugați-vă pentru personalul Wycliffe Filipine, Margie și Dayang, care sunt în Israel, să învețe limba ebraică. Rugați-vă pentru bucurie pentru ele în această perioadă de carantină și separare de familie. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru progresul lor în învățarea limbilor străine în timp ce iau cursuri online. Au terminat trei cursuri și sunt la sfârșitul celui de-al doilea trimestru. Cereți-I lui Dumnezeu înțelepciune, tărie și răbdare pentru ele în timp ce termină cursul.

Ajustare în timpul pandemiei coronavirusului: Indonezia
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru tehnologia care permite personalului Kartidaya să rămână conectat în timpul pandemiei. În Indonezia, statul acasă a fost făcut obligatoriu de către guvern. Această situație a dus la amânarea programelor Kartidaya planificate în aprilie, inclusiv unul despre recrutare. Programul de recrutare a ajutat la instruirea personalului ca să înceapă noi programe pentru grupuri de limbi în anul care urma. Rugați-vă ca membrii personalului să aibă încredere și să se concentreze asupra suveranității lui Dumnezeu în timp ce se adaptează la circumstanțele actuale. Cereți-I lui Dumnezeu favoare, înțelepciune și speranță pentru ei în timp ce planifică din nou.

Traducerea în timpul carantinei: Peru
În martie, patru traducători ai Bibliei din comunitatea Quehuua Sihuas din Peru au călătorit în orașul Sihuas pentru un atelier de traducere. În ziua în care au sosit ei, președintele a anunțat o închidere a întregii țări, iar magazinele alimentare s-au închis. Bărbații au găsit un vecin care să le pregătească mesele. Au lucrat online de la pensiunea unde au stat. Traducătorii din aceeași echipă li s-au alăturat din California prin internet. Binecuvântați cu o conexiune bună, echipa a finalizat traducerea cărții Marcu. Unul dintre traducători a exprimat că a fost atins de puterea lui Isus de a vindeca. „El este medicul tuturor medicilor”, a spus el, „și poate să ne vindece și pământul în ziua de azi. Evanghelia după Marcu ne-a mărit credința.” Nefiind posibil să călătorească în siguranță cu transportul în comun, bărbații au putut să se întoarcă acasă cu un camion. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru grija Lui și pentru succesul atelierului.

Nevoie de personal în Wycliffe Caraibe: Jamaica
Sediul central Wycliffe Caraibe din Jamaica are nevoie de un contabil cu normă întreagă, un coordonator de comunicare și un lider național pentru echipa Wycliffe din Jamaica. Lipsa de oameni care să ocupe aceste posturi vacante îngrijorează personalul organizației. Wycliffe Caraibe încearcă să facă traduceri ale Bibliei în regiune și să mobilizeze oamenii pentru a face la fel. Rugați-vă ca personalul necesar echipei de traducere a Vechiului Testament pentru vestul Caraibelor să fie identificat. Rugați-vă ca Domnul să cheme persoane dedicate, calificate și capabile să ocupe aceste poziții.

Sărbătorirea a 40 de ani: Global
Alianța Globală Wycliffe mulțumește pentru credincioșia lui Dumnezeu în timp ce sărbătorim 40 de ani în ziua de 1 mai. Mulțumiți-I Domnului pentru toți oamenii care au slujit și pentru fiecare organizație care face parte din Alianță. Mulțumiți-I pentru toți cei care au acces la Scriptură în limba pe care o cunosc cel mai bine ca rezultat al slujirii lucrătorilor lui Dumnezeu cu organizațiile Alianței. Lăudați-L pentru numeroasele moduri în care ne-a călăuzit de-a lungul anilor.

Sursa: Wycliffe România

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.