Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #48: Nu te îngrijora, El este deja acolo…

Daniel a fost un personaj biblic, istoric care a avut parte de multe peripeții în viață. Din tinerețe a fost luat prizonier într-o țară care avea alte valori și principii, devenea a doua lui casă, pentru multă vreme. Totul era diferit de ce știa el. S-a trezit cu oameni având o altă limbă, alți dumnezei, alte aspirații, moderne pentru vremea respectivă. Babilonul era o regiune prosperă și cu multe facilități pentru oricine își dorea un ban în plus.

Daniel a fost un tânăr simplu, cu bun simț, cu cei șapte ani de acasă, trezit fără voia lui, luat prizonier, fără nicio șansă omenească! Cei mai mulți prizonieri evrei au dus o viață grea, în exil. Însă Dumnezeu i-a privit pe Daniel și pe cei trei prieteni ai lui în mod diferit, pentru că avea planuri cu ei.. Toți erau evrei! Dumnezeu dorea să își primească slava, chiar și în aceste condiții vitrege. Au fost luați la curtea împăratului, hrăniți bine, școliți, având multe facilități pe care cei mai mulți nu le aveau. Erau patru tineri favorizați de acum! În contextul suferinței din exil, ei trăiau protejați de Dumnezeu! Totul s-a schimbat atunci când invidia a luat locul bunului simț și colegii au inventat o strategie care să îi pună în umbră pe evreii care le erau suspecți, trăind diferit. Ei se rugau unui Dumnezeu viu și adevărat! Ei s-au încrezut în Cel pe care L-au iubit! Au fost puși în situația de a alege între închinarea în fața zeului fals și poziția fermă de fidelitate față de adevăratul Dumnezeu! Toți trei au rămas în picioare, când toată lumea a îngenunchiat! Această poziție i-a costat! Focul era pregătit, cuptorul a fost  încins pentru ei și au fost aruncați acolo fără nicio ezitare! Minunea s-a produs: Cineva era cu ei! I-a înconjurat în focul încins și nici măcar mirosul de fum nu i-a atins! Da, toți s-au mirat că tinerii care au rămas în picioare de dragul lui Dumnezeu au fost salvați! A fost o minune! Toți dușmanii au rămas de rușine! Așa se întâmplă când rămâi  în picioare și nu te pleci de frică în fața nimănui!

Daniel a fost luat și el în colimatoriu; avea o poziție de conducere de invidiat. Răzbunarea era dorită, doar că activitatea lui era impecabilă în toate domeniile și nimeni nu se putea atinge de el… Nu era omul care să fie cumpărat, mituit, așa că trebuia prins cu ceva! Astfel, s-au gândit la legi care să interzică rugăciunea! Lui nu i-a păsat! Și-a continuat rugăciunile în fiecare zi. A știut că pentru el aceasta este esența vieții! A fost prins în flagrant, s-a invocat motivul încălcării legii și a fost condamnat la moarte! Da, sentința a fost dată: un om valoros, priceput la toate, trebuia dat la lei! Pentru că s-a rugat, a fost aruncat în groapa cu lei! Ce răzbunare și ce ură mare din partea colegilor lui! Este legat și azvârlit în groapa leilor flămânzi. Oare cum și-a trăit Daniel clipele de dinaintea sentinței? Însă minunea a apărut. Leii flămânzi nu voiau să mănânce carne de sfânt! Gurile lor au fost închise printr-o minune! Creația lui Dumnezeu ascultă, până în cele mai mici detalii! Dimineața, Daniel a primit o vizită neașteptată: însuși regele a venit, personal, la groapă și cu o voce stinsă l-a strigat pe Daniel. A văzut minunea cu ochii lui: Daniel era teafăr! Dumnezeu l-a scăpat! Împăratul face o declarație și dă un decret prin care se recunoaște că Dumnezeul lui Daniel este adevăratul Domn și Dumnezeu! Da, situația dureroasă, neplăcută a fost în transformată în cel mai mare privilegiu de a -L onora pe Dumnezeu!

Dumnezeu folosește circumstanțele prezente ca oamenii să vadă Cine este suveran. Cine este Adevăratul Dumnezeu? Să folosim circumstanțele într-un mod benefic pentru a-L recunoaște pe Dumnezeu! Dumnezeu este cu tine când treci prin foc, dar va fi cu tine și când ești în groapa plină cu dușmanii flămânzi…! Nu te îngrijora, El este deja acolo înaintea ta!

Cigher Sorin,
1 mai 2020
Pastorul Bisericii Baptiste Sion din Sibiu 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.